Išimtys akredituojant programas nenumatytos

Spalio 14 dieną rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius gavo Švietimo ir mokslo ministerijos Bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo departamento direktoriaus Alvydo Puodžiuko vienareikšmį atsakymą - Gelgaudiškio vidurinė mokykla nebus įtraukta į šių metų akreditacijos planus.

Rašte teigiama, kad išimtys akredituojant programas nenumatytos, o vidurinio ugdymo programą, įgyvendinamą Gelgaudiškio vidurinėje mokykloje, būtų galima akredituoti, kai mokykla bus sukomplektavusi dvi 11 – ąsias klases.

Gelgaudiškiečių siekis tapti gimnazija šiandien neįgyvendinamas dėl vieno „nelemto“ ir paties svarbiausio kriterijaus - ne mažiau kaip dviejų vienuoliktųjų klasių komplektacijos tris artimiausius metus. Žinant šiandieninę situaciją, kad realios tokios galimybės be 2013 – 2014 metų Gelgaudiškio vidurinė mokykla neturės ir ateinančius dvejus metus iš eilės mokykla komplektuos tik po vieną vienuoliktą klasę, ir buvo galima tikėtis, kad net pritarus savivaldybės tarybai, akreditacinės komisijos atsakymas gali būti neigiamas.

Gelgaudiškio vidurinės mokyklos direktorius Romas Dumbliauskas apgailestavo dėl tokio Švietimo ir mokslo ministerijos atsakymo, tačiau tikino, kad mokyklos bendruomenė rankų nenuleis ir, kai tik sulauks realios galimybės išpildyti visus privalomus kriterijus, vėl kreipsis dėl mokyklos įtraukimo į akreditavimo planus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.