Švietimo įstaigų vadovai aptarė įstatymo naujoves

kriauciuniene_danaSpalio 28 dieną rajono savivaldybės salėje švietimo įstaigų vadovai susirinko aptarti liepos mėnesį priimtų švietimo įstatymo naujovių. Susirinkime dalyvavo rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius ir Pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė Dana Kriaučiūnienė.

Nuotr. Pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė D.Kriaučiūnienė švietimo įstaigų vadovus supažindino su švietimo įstatymo naujovėmis.

Pasidžiaugęs gražia kolegų sveikinimo jų asmeninių švenčių proga tradicija, J.Bertašius patikino, jog, kol bus vaikų, nei viena mokykla nebus uždaryta. Tačiau papildomų klasių komplektacija, kurią šiais metais leido rajono taryba visose to pageidavusiose bendrojo lavinimo mokyklose, papildomai kainuoja. Rajono meras pabrėžė, kad šiuo klausimu ruošiama griežta tvarka, kurios turės laikytis visos rajono mokyklos.
Didele betvarke, kurios niekur kitur nėra, J.Bertašius pavadino mokinių pavėžėjimo tvarką, kuri taip pat artimiausiu metu bus peržiūrėta. „Šiandien yra maršrutų, kai mokiniai pravažiuoja jau net ne dvi, o tris artimiausias mokyklas, - teigė jis. – Pavėžėjimas bus organizuojamas pagal įstatymą, o kas norės važiuoti toliau, turės tai daryti savo transportu.“

Rajono meras pagyrė mokyklose veikiančias valgyklas, dėl kurių po patikros negavo jokių pastabų ir nusiskundimų. „Pats geriausias sprendimas padarytas neįsileidžiant svetimų prekybininkų, o išlaikant vietines valgyklas, kuriose gaminamas maistas ir skanus, ir kokybiškas, ir vaikų mėgiamas“, - teigė jis.
 
D.Kriaučiūnienė švietimo įstaigų vadovus supažindino su švietimo įstatymo naujovėmis, susijusiomis su spec. poreikių vaikų mokymu ir vertinimu. Daug įdomios informacijos ji parvežė iš tris dienas vykusios specialiai šiems klausimams skirtos konferencijos. D. Kriaučiūnienė išdalino svarbiausių dokumentų, kurie turėtų visuomet būti po ranka, kopijas.

Pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė padėkojo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, Gelgaudiškio, Kriūkų vidurinių, Šakių „Aukuro“, Sintautų, Slavikų, Paluobių, Gerdžiūnų ir Siesartėnų pagrindinių mokyklų vadovams, mokytojams, mokiniams ir jų tėveliams, dalyvavusiems tarnybos specialistų atliekamame tyrime dėl bendradarbiavimo poreikių ir galimybių. Ji informavo, kad šiuo metu surinktoje duomenų bazėje užfiksuota 918 spec. poreikių vaikų, besimokančių rajono mokyklose.

Kadangi šie metais paskelbti „Tėvų metais“, D.Kriaučiūnienė kvietė švietimo įstaigų vadovus numatyti ir organizuoti tėvams skirtus renginius. Ji taip pat informavo apie artimiausiu metu vyksiančias konferencijas ir Pedagoginės psichologinės tarnybos specialistų organizuojamas metodines dienas, supažindino su nauja mokinių perkėlimo į specialiąją mokyklą tvarka.

Švietimo įstaigų vadovų susirinkimo pabaigoje buvo aptarti tokie svarbūs klausimai, kaip Vaiko gerovės komisijos darbo organizavimas ir prevencinės programos sudarymas, plačiau kalbėta apie mokyklų, vykdančių formaliojo švietimo programas, tinklo kūrimo taisykles ir kriterijus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.