„Idėjos padėjėjos“ kviečia jaunimą organizuoti labdaros akcijas

Jau penktus metus iš eilės Maltos ordino pagalbos tarnybos savanoriai „Jaunieji maltiečiai“organizuoja konkursą „Idėjos padėjėjos“, kuriame pernai aktyviai dalyvavo ir mūsų rajono bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviai.

Šiais metais pagal pateiktą organizatorių informaciją dalyvauti konkurse kol kas užsiregistravo tik Griškabūdžio ir Šakių „Žiburio“ gimnazistai. Tikimės, kad ir kitos mokyklos ras daug šaunių idėjų ir surengs originalių labdaros renginių.

Moksleiviai varžysis šiose tradicinėse konkurso kategorijose: originaliausios, daugiausiai lėšų surinkusios, daugiausiai organizatorių - dalyvių įtraukusios, daugiausiai balsų socialiniame tinkle „Facebook“ surinkusios idėjos. Be to, šiemet pristatyta nauja konkurso kategorija  – „Idėjos iš oro“, specialiai tiems, kurie jau yra baigę mokyklas.

Idėjas pagal renginio aprašymą, nuotraukas, dalyvių skaičių, surinktą sumą, bei užpildytą ataskaitos formą vertins Gabrielius Liaudanskas – Svaras, Ilona Balsytė ir Vaida Genytė.

Praeitais metais moksleiviai iš visos Lietuvos įgyvendino 75 labdaros idėjas. Akcijos metu surinkti 34 tūkst. litų pavirto 5000 maisto porcijų alkaniems senoliams. Nuo šių metų visi gerumo akcijos dalyviai galės pasirinkti, kokiai Maltos ordino veiklai paremti bus skirtos suaukotos lėšos: Vaikų dienos centrams, skurstančių senolių maitinimui, jų priežiūrai namuose ar jaunimo socialinės veiklos skatinimui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.