Technologijų olimpiada – ir merginoms, ir vaikinams

Vasario 10 dieną vyko jaunųjų rajono auksarankių darbų olimpiada. Šį kartą neliko nuskriaustos ir moksleivės. Jos Šakių „Aukuro“ pagrindinėje mokykloje rungėsi tarpusavyje, atlikdamos įvairius tekstilės darbus. Vaikinai tradiciškai savo išradingumą įrodinėjo Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje, vienas už kitą gražiau prakalbindami medį.

7 – 8 klasių mergaičių grupėje geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą laimėjo Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleivė Aušrinė Bacevičiūtė. Antrąją vietą užėmė Aušrinė Janulaitytė iš Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos. Trečioje vietoje liko Gelgaudiškio vidurinės mokyklos aštuntokė Sandra Stasiūnaitė.

9 – 10 klasių merginų grupėje gražiausiu buvo pripažintas Jovitos Baziliauskaitės iš Griškabūdžio gimnazijos tekstilės darbas. Antroje vietoje liko Sintautų pagrindinės mokyklos dešimtokė Greta Unguvaitytė. Trečiąją vietą užėmė Austėja Dapkutė iš Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos.

7 – 8 klasių berniukų grupėje šauniausią darbą iš medžio sukurė ir pirmąją vietą laimėjo Gelgaudiškio vidurinės mokyklos aštuntokas Simonas Starkauskas. Antroji vieta buvo skirta Aurimui Kardauskui iš Paluobių pagrindinės mokyklos. Trečiąją vietą pasidalijo Karolis Urbonas iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ir Dovydas Girdauskas iš Gelgaudiškio vidurinės mokyklos.
 
9 – 10 klasių vaikinų grupėje niekas neprilygo Griškabūdžio gimnazijos moksleivio Igno Girdausko darbui. Jam buvo skirta pirmoji vieta. Antrosios vietos labiausiai buvo vertas Andrius Flėderis iš Paluobių pagrindinės mokyklos. Trečioji vieta atiteko Gelgaudiškio vidurinės mokyklos devintokui Haroldui Kutkai ir Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleiviui Danieliui Sperauskui.

11 – 12 klasių grupėje nepralenkiamas Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos dvyliktokas Andrius Mockus. Jam buvo skirta pirmoji vieta. Antrąją vietą laimėjo Deividas Navikauskas iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos. Trečioje vietoje liko vienintelė šioje olimpiadoje dalyvavusi mergina - Ieva Endriukaitytė iš Griškabūdžio gimnazijos, kuri keletą metų iš eilės kartu su vaikinais rungiasi droždama kūrinius iš medžio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.