Apie mokyklą be patyčių Seime kalbėjo ir sintautiečiai

saugi_mokyklaKovo 26 dieną Lietuvos Respublikos Seime visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, Seimo Žmogaus teisių komitetas bei Švietimo ir mokslo ministerija surengė pilotinio projekto „Saugi mokykla“ pristatymą. Šiais metais prie 12 Lietuvos mokyklų, kuriose buvo vykdomas šis projektas, prisidės dar 15. Tarp jų ir keletas mūsų rajono mokyklų.  

Nuotr. Pranešimą apie pasikeitimus mokykloje projekto „Saugi mokykla“ vykdymo metu Seime skaitė Sintautų pagrindinės mokyklos moksleivis L. Rėčkus.

Prevencinis projektas prieš patyčias „Saugi  mokykla 2008 - 2011 metais buvo vykdomas 12 Lietuvos mokyklų. Tarp jų ir Sintautų pagrindinėje mokykloje, kur šį projektą koordinavo socialinė pedagogė Jūratė Arštikaitienė. Šiais metais prie šio projekto prisijungs dar 15 mokyklų, kurių tarpe Griškabūdžio gimnazija, Šakių „Varpo“ ir Lekėčių vidurinės mokyklos.

Kaip projektas atrodo moksleivių akimis, kas pasikeitė mokykloje, vykdant projektą prieš patyčias? Apie tai pranešimą Seime skaitė Sintautų pagrindinės mokyklos mokiniai Justė Kamaitytė ir Leonas Rėčkus. Jie akcentavo, kad jau keletą metų tarp vaikų pastebimas didesnis atsakomybės jausmas, sumažėjo patyčių, muštynių, nes konfliktines situacijas stengiamasi išsiaiškinti taikiai kalbantis, o ne mosuojant kumščiais. „Galbūt tampam protingesni“, - svarstė Justė.
 
Jau anksčiau rašėme, kad pilotinis projektas „Saugi mokykla“ parengtas Švedijos mokyklų prevencinės programos prieš smurtą ir patyčias pavyzdžiu. Šį projektą šiandien privalo vykdyti visos šios šalies mokyklos. Rezultatas akivaizdus -  patyčių prieš vaikus rodiklis Švedijoje sumažėjo iki 5 proc. Lietuvoje projekto metu atliktos apklausos parodė, kad šiemet saugesniais jautėsi 6 proc. daugiau mokinių nei praėjusiais metais, o patyčių mokyklose sumažėjo maždaug 2 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.