Tapti lyderiu šiandien įpareigoja laikmetis

bitinieneBalandžio 4 dieną Šakių rotušės posėdžių salėje rajono vadovams ir visuomenei buvo pristatytas savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus darbuotojų  inicijuotas projektas „Lyderių laikas 2“, į kurį įsitraukė Plokščių ir Kriūkų vidurinės bei Sintautų pagrindinė mokyklos, Šakių „Žiburio“ ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos. Jos vykdys unikalias pedagoginių programų kūrimo veiklas.

Nuotr. „Lyderių laikas 2“ koordinatorė N.Bitinienė tiki, kad šis projektas bus gaivus vėjo gūsis rajono švietimo sistemoje.

Tai antrasis Europos Sąjungos ir nacionalinio biudžeto lėšomis finansuojamo projekto „Lyderių laikas“ etapas. Žinant tai, kad šį finansavimą gavo tik 15 šalies savivaldybių, nors pretendavo kelis kartus daugiau, galima drąsiai teigti: ši idėja šiandien itin svarbi.

Projekto „Lyderių laikas“ koordinatoriai jame dalyvaujančių rajono mokymosi įstaigų atstovams suteiks intensyvią konsultacinę pagalbą kuriant unikalų lyderystės plėtros savivaldybėje modelį ir mokyklų pedagoginės veiklos programas. Keturi  savivaldybės švietimo darbuotojai baigs nemokamas švietimo lyderystės magistrantūros studijas ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, net penkiolika savivaldybės švietimo darbuotojų galės dalyvauti neformaliosiose švietimo lyderystės studijose, suteiksiančiose magistro laipsnį.
 
Magistrantūros studijas, kur kiekvienam asmeniui skiriama maždaug 30 tūkst. litų, jau pradėjo keturi rajono pedagogai, tiesiogiai dalyvaujantys projekto įgyvendinimo veikloje. Tai Kriūkų vidurinės mokyklos direktorė Lilija Liutvinienė, Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Alina Staniulienė, Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorės pavaduotoja Odeta Vasiliauskaitė ir Siesartėnų pagrindinės mokyklos direktorius Dalius Jasevičius.

Projekto koordinatorės, Plokščių vidurinės mokyklos direktorės Nijolės Bitinienės teigimu, į šią veiklą stengtasi įtraukti kuo įvairesnio spektro rajono mokymo įstaigas. Šakių „Žiburio“ gimnazija – vienintelė rajone išgryninta gimnazija, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija – „ilgoji“ pasienio gimnazija, Plokščių ir Kriūkų vidurinės mokyklos – panemunės mokyklos, o kartu ir projekto iniciatorės, Sintautų pagrindinė mokykla – viena pirmųjų iš vidurinės mokyklos tapusi pagrindine ir sėkmingai gyvuojanti toliau.
„Renkantis projekto dalyvius, mintis buvo tokia: kuo platesniam spektrui atstovausime, tuo sėkmingiau ir objektyviau seksis ugdyti švietimo lyderius, spręsti problemas, kurti naujas lyderystės praktikas savivaldybės ir mokyklos lygmenyse“, - tikino projekto koordinatorė. Tiesioginiame projekto įgyvendinimo darbe dalyvaus rajono politikai ir savivaldybės administracijos atstovai: Darius Mikelionis, Vyda Pranckevičienė, mokyklų vadovai L.Liutvinienė, Jūratė Mozūraitienė, Vytautas Strolys, Romas Eikevičius, socialiniai partneriai Jūratė Stankaitytė, Tautvydas Šukys ir Brigita Jokūbaitienė.

Pasak Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos direktoriaus Rolando Kučiausko, iki šiol dirbusio konsultantu projekte „Besimokančių mokyklų tinklai“, o nuo šiol konsultuosiančio ir projekto „Lyderių laikas 2“ dalyvius, tai iššūkis ypač provincialioms savivaldybėms, bet kartu ir didžiulė nauda dinamiškame bet kurios šalies savivaldybės švietimo sistemos gyvenime.

N. Bitinienės teigimu, projektas „Lyderių laikas“ gimė dėl poreikio gerinti šalies švietimo sistemos būklę, skatinti švietimo darbuotojų tobulėjimą ir aktyvumą. Ypač šiuo metu, kai itin dinamiškai keičiasi ne tik mokytojo ir mokinio santykiai, bet ir pačios mokyklos, kaip institucijos, vaidmuo visuomenės švietimo veikloje. „Šis projektas garantuoja galimybę išmokti kitokio, labiau šiuolaikiško, pritaikyto prie nūdienos gyvenimo, pedagoginio darbo, -  kalbėjo N.Bitinienė. - Kol kas dar sunku „apčiuopiamai“ įvardinti būsimo projekto naudą rajonui, tačiau kad tai bus gaivus vėjo gūsis rajono švietimo padangėje, tikiu ir aš, ir mano komanda.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.