Ne visi norintys mokysis „Žiburio“ gimnazijoje

mozoraitieneAsta GVILDIENĖ

Baigėsi prašymų priėmimas į 1 – 3 Šakių „Žiburio“ gimnazijos klases. Birželio 13 – oji buvo paskutinė prašymų mokytis trečioje gimnazijos klasėje priėmimo diena. Kaip informavo direktorė Jūratė Mozūraitienė, į gimnaziją šiemet visi norintys nepateko - buvo priimti tik patys geriausi mokiniai. Jie atrinkti pagal metinių pažymių vidurkį.

Nuotr. Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė J.Mozūraitienė apgailestavo, kad į pirmąją klasę negalėjo priimti visų norinčių, net ir gerai besimokančių aštuntokų.

Pasak J.Mozūraitienės, šiemet kaip niekad daug prašymų, net 140, buvo gauta iš rajono aštuntokų, pareiškusių norą mokytis pirmoje gimnazijos klasėje.  Kadangi rajono taryba gimnazijoje leido formuoti tik 3 pirmąsias klases, todėl nebuvo galimybės visų priimti. 92 laimingieji buvo atrinkti atsižvelgiant į jų metinių
pažymių vidurkį. Aukščiausias balas – 9,86, o žemiausias – 8,13. „Tėvai žada daryti žygius pas rajono merą, kad leistų suformuoti ir ketvirtą pirmokų klasę“, - pasakojo direktorė.
 
Pasiteiravus rajono mero Juozo Bertašiaus apie tokią galimybę, jis buvo kategoriškas. „Tam ir sudarytos taisyklės, kad jų būtų laikomasi. Tai visos rajono tarybos sprendimas, kad nenukentėtų kitos rajono mokyklos. Atranka turi būti. Aišku, man gaila, kad dešimt ar penkiolika 7,5 balo vidurkį turinčių moksleivių liko už borto, - kalbėjo meras. – Tačiau jei gimnazijoje nori mokytis 5,6 balo turintys moksleiviai, tai nėra ir ką kalbėti. Jei viską paleisi, tai paskui nesulaikysi nei su šautuvu.“  

Mero teigimu, rajono mokyklų tinklo reforma apsaugo likusias mokyklas, kad jos nebūtų žlugdomos iš karto po pertvarkos - nenorima sunaikinti mokyklų kokioje teritorijoje jos bebūtų. Leidus formuoti ketvirtą pirmokų komplektą „Žiburyje“, labiausiai nukentėtų Šakių „Varpo“ vidurinė mokykla. Paaiškėjo, kad kol kas dar nei vienas iš tėvų pas merą nebuvo atėjęs, tačiau redakcijos žiniomis, jam įteiktas prašymas su tėvų parašais. J.Bertašiaus manymu, vyriausybės nutarimas mokyklų tinklo pertvarkos atžvilgiu buvo nepalankus ir skubotas, todėl savivaldybė, norėdama išsaugoti mokyklas, ir taip prisiėmė didelę atsakomybės naštą, nevykdydama kai kurių sprendimų, ypač komplektuodama mokinių klases.

Į antrąją „Žiburio“ gimnazijos klasę buvo priimti visi norintys -  22 kandidatai. Žemiausias jų pažymių vidurkis - 7,5 balo. Be to, gimnazija turi dar 70 savų moksleivių. Tad ateinančiais metais bus sukomplektuotos trys antrosios klasės. Mokytis trečioje gimnazijos klasėje norą pareiškė 60 kitų rajono mokyklų vienuoliktokų. Pasak J.Mozūraitienės, tikėtasi sulaukti daugiau norinčiųjų, juo labiau, kad rajono vidurinės mokyklos nuo ateinančių metų 11 klasių nebeformuos. Nors leista komplektuoti  septynias trečiokų klases, tačiau pagal esamą 180 moksleivių  skaičių, bus galima sudaryti tik šešias. Į ketvirtąją klasę naujų moksleivių priimta nebuvo. Planuojama, kad ateinančiais metais gimnazijoje mokysis 150 ketvirtokų – buvusių savų trečiokų, todėl į šią klasę  priėmimas ir nebuvo skelbiamas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.