Kodėl darželinukus auklėja skyriaus vedėjos dukra?

pranckeviciene2Gintarė MARTINAITIENĖ

Pasirodo, kartais tam tikri darbuotojai ar etatai užkliūva akyliems šakiečiams. Šįkart klausimų kilo dėl Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Vydos Pranckevičienės dukters Linos, kuri įdarbinta viename iš rajono darželių.

Nuotr. V. Pranckevičienė pripažino, kad jos dukra laikinai įdarbinta „Klevelyje“, tačiau vedėja tame nemato nieko blogo.


Priimta laikinai

Redakcija sulaukė ne itin draugiškai nusiteikusios šakietės skambučio, kuri piktinosi, kad Šakių vaikų lopšelyje – darželyje „Klevelis“ įdarbinta Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos dukra. „Tai tik pas mus taip gali būti. Kitiems neįmanoma susirasti darbų, o kai per savus, tai viskas galima. Va, paimkit ir pasidomėkit, parašykit, kas toj savivaldybėj per betvarkė vyksta“, - greitakalbe žėrė pašnekovė, rekomendavusi pagvildenti, ar tai neprasilenkia su etikos normomis. Paprašyta prisistatyti moteris aiškino, kad ne tame esmė ir, palinkėjusi dirbti savo darbą, padėjo ragelį. Administracijos direktorius tikino, kad jam šis faktas nėra žinomas, tačiau žadėjo išsiaiškinti. Švietimo ir sporto skyriaus vedėja V. Pranckevičienė pripažino, kad jos dukra tikrai dirba minėtame darželyje. „Ji priimta laikinai, vienam mėnesiui, nuo liepos 1 dienos, nes nėra kam dirbti, daugelis atostogauja“, - kalbėjo Švietimo ir sporto skyriaus vedėja. Ji patikino, kad jokia naujiena, kad vasarą darželiuose laikinai įdarbinami žmonės, nes nuolatiniai darbuotojai išeina kasmetinių atostogų. Ar šiuo metu yra daugiau tokių įdarbintųjų, vedėja negalėjo pasakyti, tačiau aiškino, kad ankstesniais metais tikrai būdavo. Redakcijos žiniomis, apie „Klevelyje“ įdarbintą V. Pranckevičienės dukrą atsiliepiama teigiamai ir tai, jog ji yra skyriaus vedėjos dukra, niekam neužkliuvę. „Svarbu, tinkamai vaikais rūpinasi, o kas jos tėvai, man jokio skirtumo. Mano dukra apie Linutę atsiliepia tik gerai“, - kalbėjo vienos darželį lankančios mažametės mama.
 
Stengiasi dėl tėvų

Nors „Klevelio“ vedėja Vilija Butikienė šiuo metu atostogauja, tačiau „Draugui“ mielai pakomentavo susiklosčiusią situaciją. Pasak vedėjos, vasaros laikotarpiu dažnai susiduriama su problema, kai auklėtojos išeina atostogų, o norint neuždaryti darželio, reikia spręsti darbuotojų klausimą. Ne pirmi metai, kai darželyje laikinai įdarbinamas naujas žmogus. „Dirbame dėl tėvų, nes yra prašymai, kad neužsidarytume vasarai. Darbuotojos turi po 56 kalendorines dienas atostogų, tad tai, jog mėnesiui įdarbinome žmogų, nėra jokio nusikaltimo“, - kalbėjo darželio vadovė. Ji aiškino, kad pagal 2010 metų balandžio 22 dienos sveikatos ministro įsakymą ir nustatytas higienos normas su vaikais grupėje privalo dirbti du žmonės. Be to, vasarą jungiamos grupės, įvairiai keičiamasi ir visais būdais stengiamasi išlaviruoti, kad norintiems lankyti darželį būtų suteiktos tokios galimybės. „Stebiuosi, kad faktas, jog įdarbinta vedėjos dukra galėjo kažkam užkliūti. Čia tikriausiai kaltas pavydas“, - mintimis dalijosi V. Butikienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.