Jaunimas džiaugėsi informatyvia stovykla

stovykla_ziogasRugpjūčio 4-9 dienomis Gelgaudiškio bendruomenės centre „Atgaiva“ vyko jaunimo stovykla „Žiogas“.
 
Nuotr. Stovyklos dalyviai džiaugėsi įgytomis žiniomis ir geru laiko praleidimu.

Stovykla buvo skirta 12-16 metų jaunimui, o jos tikslas – jaunimo bendruomeniškumo, savanorystės, verslumo ir motyvacijos skatinimas. Idėja surengti tokio pobūdžio stovyklą kilo Gelgaudiškio seniūnijos socialinei darbuotojai Ilonai Šeflerienei, o stovyklos metu jai talkino gelgaudiškietė teisininkė Medeina Haase. Stovyklos metu vaikai susipažino su įdomiais žmonėmis, kurie dalijosi savo patirtimi ir pasiūlė vietiniam jaunimui naujų idėjų. Jaunimas stovyklos metu įgavo ne tik daug žinių bet ir patirties komandiniuose bei individualiuose žaidimuose, bendravime vieni su kitais. Vyko daug diskusijų jaunimui aktualiomis šio laikotarpio temomis. Apie savanorystę ir jos ypatumus pasakojo gelgaudiškietė Eglė Šlapikaitė – Martinkėnienė (aukštąjį socialinio darbo išsilavinimą turinti Eglė aktyviai savanoriauja Vilniuje, taip pat dirba Vilniaus Švento Kryžiaus namuose). Apie patyčias ir jų sprendimo būdus stovyklos jaunieji dalyviai diskutavo kartu su Tautvydu Šukiu (Teisininku, Voniškių bendruomenės centro pirmininku, taip pat aktyviai dalyvaujančiu ir visuomeniniame rajono gyvenime). Apie verslo idėjas, pradmenis ir verslo vystymą jaunimas galėjo padiskutuoti su raseiniškiu Andriumi Petruškevičiumi (teisininku, Raseinių rajono savivaldybės administracijos Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėju). Įdomu tai, kad diskusija apie verslo kūrimą atskleidė stovyklos dalyvių idėjų įvairumą, pasiūlymų gausą, taip pat miestelio ypatumus – itin gera geografinė miestelio padėtis verslo steigimui ir vystymuisi. Buvo pateikta pasiūlymų, tikrai vertų dėmesio ne tik miestelio bet ir rajono lygmeniu. Psichologė Aušra Jakavičienė savo paskaitėlėje skatino jaunimo pasitikėjimą savimi ir baimių įveikimą. Apie tikslo siekimą pasakojo žurnalistas Darius Mikelionis bei studentė Aistė Bakaitė.Stovykloje dalyvavo apie 20 vaikų iš Gelgaudiškio ir kitų rajono vietų. Ši stovykla – tikslingas siekis užsiimti su jaunimu ir skatinti jų pasitikėjimą savimi, iniciatyvumą savo miestelyje. Nuo 2004 metų tose pačiose patalpose veikia Vaikų dienos centras, kurio jauniausieji dalyviai taip pat aktyviai ir noriai įsiliejo ir dalyvavo stovyklos metu jiems organizuojamuose užsiėmimuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.