Direktorių pasitarime – šiandienos aktualijos

mozuraitiene3Asta GVILDIENĖ

Praėjusį trečiadienį rajono savivaldybės posėdžių salėje, kaip įprastai prieš naujuosius mokslo metus, vyko rajono švietimo įstaigų vadovų pasitarimas. Jame dalyvavęs Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės plėtros departamento vyriausiasis specialistas Jonas Vaščėga supažindino susirinkusiuosius su naujųjų mokslo metų aktualijomis ir 2012–2013 mokslo metų prioritetais. Susirinkimo pabaigoje buvo pagerbtas savo kadenciją pabaigęs Vytautas Strolys ir išrinkta nauja direktorių direktorė Jūratė Mozūraitienė.

Nuotr. Švietimo įstaigų direktorių direktore dviejų metų kadencijai išrinkta Jūratė Mozūraitienė.

Be savivaldybės mero Juozo Bertašiaus, administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičio, Švietimo ir sporto skyriaus specialistų bei Seimo nario Mindaugo Basčio ir jo padėjėjos Romutės Alytės Bastienės švietimo įstaigų vadovų susirinkime dalyvavo Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės plėtros departamento vyriausiasis specialistas Jonas Vaščėga. Jis supažindino susirinkusiuosius su naujųjų mokslo metų aktualijomis ir 2012–2013 mokslo metų prioritetais. Specialistas pažymėjo, kad šiais mokslo metais svarbus ne tik tęstinumas įgyvendinant tokius prioritetus, kaip išlaisvintas kūrybiškumas, saugus ir sveikas vaikas, savarankiška ir atsakinga mokykla, bet ir nauja kryptis – dėmesys mokytojų tobulėjimui.
 
Naujos švietimo strategijos projekte išskiriami keturi esminiai dalykai. Tai - dėmesys mokytojui, dėstytojui, šiuolaikinė organizacija savo sprendimus ir plėtrą grindžianti išmania vadyba, išplėstas vaikų ir jaunimo neformaliojo ugdymo prieinamumas bei mokymasis visą gyvenimą, įvedant mokymosi visą gyvenimą krepšelį.

Apžvelgdamas mūsų rajono bendrojo lavinimo mokyklų situaciją, J.Vaščėga sutiko, kad net aštuonios mūsų krašto mokyklos, veikiančios Rusijos Federacijos pasienyje ir panemunėje, dėl tam tikrų apribojimų turi mažesnes galimybes išlikti. Jis apžvelgė ir mokinio krepšelio pinigų panaudojimą, pabrėždamas, kad nėra gerai, kai mokymo reikmėms skiriama tik 40 proc., kas gali neigiamai paveikti mokinių ugdymo kokybę. Gyvenant XXI amžiuje, dar svarbesnės tampa žinios ir gebėjimai, nes jais remdamiesi jauni žmonės galės projektuoti savo šalies ateitį. Nemažiau svarbu,  jaunimą išugdyti asmenybėmis, piliečiais, nebijančiais nuolatinės kaitos ir globalaus pasaulio iššūkių.

Aptarę einamuosius klausimus, rajono ir švietimo įstaigų vadovai atsisveikino su juos paliekančiais Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos direktoriumi Rolandu Kučiausku, Siesartėnų pagrindinės mokyklos direktoriumi Daliumi Jasevičiumi ir Beržynų pagrindinės mokyklos direktore Rasele Jakaitiene. Vadovai padėkojo savo kadenciją baigusiam direktorių direktoriui Vytautui Stroliui ir išsirinko naują vadovą. Kadangi net trys direktoriai – Vytautas Strolys, Nijolė Bitinienė ir Jūratė Mozūraitienė balsavimo metu surinko po vienodą balsų skaičių, buvo nuspręsta palikti tą kandidatūrą, kuri dar nebuvo užėmusi šių pareigų. Tad vieningai visiems pritariant, švietimo įstaigų direktorių direktore išrinkta Jūratė Mozūraitienė.

Tikimės, kad Rugsėjo 1 – oji visiems bus graži ir prasminga šventė, o po to devynis mėnesius tegul bus sunku, bet gera. Sunku todėl, kad mūsų dienos brangios, pigiai leisti negalima. Mokslą žmonija kūrė tūkstantmečius, bet mokytojai jį turi perduoti per dvylika metų, o moksleiviai iš karto turi suprasti ir Pitagorą, ir Aristotelį, ir Šekspyrą…

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.