Šakių rajono jaunimui – tautiškumą ugdanti stovykla

Vasaros metu vyksta įvairios aktyvios stovyklos Šakių rajono jaunimui. Tačiau rajone nėra nei vienos jaunimo tautiškumą ugdančios stovyklos, kurioje būtų galima praplėsti kultūrines, mūsų kraštui svarbias istorines žinias. Todėl Vilniaus Zanavykų bendrijos pirmininko pavaduotojas Romas Treideris siūlo Kudirkos Naumiestyje įkurti tokio pobūdžio stovyklą.

Kudirkos Naumiestis – vienintelė vieta Lietuvoje, kur sovietmečiu išsaugota, o Nepriklausomybės metais pastatyta daug paminklų ir kitų atminimo ženklų didiesiems varpininkams, tokiems kaip Vincas Kudirka, Juozas Bagdonas, Jonas Jablonskis, Pranas Mašiotas. Kudirkos Naumiestis ypatingas dar ir tuo, kad jis yra Lietuvos himno gimtinė. Apie Lietuvos himną yra išleistos trys knygos – „Lietuvos himnas“, „Būkim šviesos ir tiesos vaikai“ ir „Lietuvos himno gimtinė“. Maži knygų tiražai pasiekia ne visus jaunus žmones, todėl reikia juos šviesti ir supažindinti su šiomis knygomis. „Kudirkos Naumiestyje yra visos sąlygos įkurti jaunimo vasaros stovyklą tautiškumui ugdyti, vykdyti Vinco Kudirkos „Tautiškos giesmės“ priesakus, kurti šviesią ir teisingą Lietuvą“, – teigė R. Treideris.

Romas Treideris pasakojo , kad Vinco Kudirkos muziejuje stovyklautojai būtų supažindinami su šio krašto istorija, aplankytų istorinius garsių žmonių paminklus. Kita stovyklos dalis stovyklautojus nukeltų į knygnešių sostinę – Sudargą, į kurį didžiąją kelio dalį būtų keliaujama plaukiant Šešupe valtimis. Sudarge stovyklautojai aplankytų knygnešio Martyno Sederevičiaus kapą, sužinotų apleisto klebonijos pastato istoriją.

„Jei būtų įkurta ši stovykla, garsėtų Kudirkos Naumiestis, Šakių rajonas. Po stovyklos dalis gražaus jaunimo įsilietų į tautos dvasios ir kultūros žadinimo darbą. Taip pat pagyvėtų miesto gyvenimas. Reikia tik Kudirkos Naumiesčio bendrijai parengti turiningą stovyklos projektą“, – apie galimybę  įkurti stovyklą kalbėjo R. Treideris.

„Draugo‘ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.