Į Lekėčių vaikų dienos centrą užsuko Rudenėlis

vaikai_centrasSpalio 4 dieną Lekėčių vaikų dienos centro lankytojai džiaugėsi pas juos užsukusiu margaspalviais lapais pasidabinusiu Rudenėliu, kurį pasitiko linksmomis dainelėmis ir skambiais eilėraščiais. O koks rudenėlis be švelnaus vėjo gūsio, kuris kuklaus Vaikų dienos centro kambarėliuose barstydamas margaspalvius lapus ir medžių sėklas, sveikino visus susirinkusiuosius.

Nuotr. Lekėčių vaikų dienos centro auklėtiniai Rudenėlį pasitiko linksmomis dainelėmis ir skambiais eilėraščiais.


Pasak Lekėčių vidurinės mokyklos socialinės pedagogės Ingridos Kasparavičienės, socialinė gerovė Vaikų dienos centrą Lekėčiuose lankantiems vaikams kuriama jau dvyliktus metus. Šiais metais centrą lanko 23 vaikai, čia gaunantys daug meilės ir šilumos. Nuo pat  centro įsikūrimo su jais čia bendrauja auklytė Irena Stanislovaitienė, socialine pedagoge nuo šių metų rugsėjo pradėjo  dirbti Rasa Pužauskienė.
Į Rudenėlio šventę su dovanėlėmis vaikams atvyko rajono savivaldybės vadovai Juozas Bertašius ir Rima Rauktienė, Lekėčių vaikų dienos centro steigėjas bei nuolatinis rėmėjas Petras Gestautas, Socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė, Lekėčių seniūnas Valdas Tadas Laukaitis. Svečiai pažiūrėjo vaikų meninę programėlę, susipažino su veiklos prioritetais ir numatytais tolimesniais uždaviniais, visi kartu džiaugėsi vaikų rudens puokštėmis ir jų darbelių parodėle, gražiai papuoštais kambariais.
 
Socialinės pedagogės teigimu, Lekėčių vaikų dienos centre socialinis darbas dirbamas  ne tik su vaikais - sudaromos bendradarbiavimo sutartys su jų tėveliais, vedami pokalbiai jiems aktualiomis temomis, teikiama palaikymo pagalba. Pasak I.Kasparavičienės, Dienos centrą lankančių vaikų tėveliai noriai atvyksta į organizuojamas talkas, padeda sutvarkyti aplinką. Džiugu, kad yra tėvelių, kurie patys pasisiūlo prisidėti prie vaikų ugdymo. Tai Violeta ir Arūnas Drevininkaičiai, Aušra Karpavičiūtė ir Jonas Kutanovas. Taip pat organizuojamos teminės išvykos į gamtą, artimųjų kapų lankymas, šiandien dar neišdilę įspūdžiai iš ekskursijos po Kauno zoologijos sodą. Už pagalbą kuriant Vaikų dienos centro socialinę aplinką, įrengiant žaidimų aikštelę  darbuotojos ir administracija yra  dėkingi rėmėjams, kurių gerumas skatina ir toliau dirbti bei kurti socialinę gerovę vaikams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.