„Protmūšį“ laimėjo lukšiečiai

Gruodžio 13 dieną jaunimo klube „Impress“ vyko rajono bendrojo lavinimo mokyklų komandų „Protmūšis“. Šakių rajono moksleivių tarybos ir klubo „Šakietukai.lt“ organizuotose varžytuvėse dalyvavo septynios komandos iš penkių rajono mokyklų: Šakių „Varpo“ ir Plokščių vidurinių  mokyklų, Šakių „Žiburio“ ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijų bei  Sintautų pagrindinės mokyklos.

Kiekvieną „Protmūšyje“ dalyvavusią komandą sudarė 4 - 6 moksleiviai. Jiems reikėjo atsakyti į 30 gana sudėtingų klausimų. Mokyklinių žinių atsakymams į klausimus nepakako, visi dalyvavusieji turėjo pasitelkti vaizduotę ir gerokai pasukti galvas. Po įnirtingos kovos buvo suvesti rezultatai. „Protmūšio“ nugalėtojais tapo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivių komanda „Trylikti Windows‘ai“. Jiems buvo įteiktas pagrindinis prizas – apsilankymas Šakių rajono Jaunimo kūrybos ir sporto centro baseine. Antrąją vietą užėmė Sintautų pagrindinės mokyklos komanda „Vaičaičio ūsai“. Tretieji liko Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos „Vis dar vidurinė“ moksleiviai. Jie buvo apdovanoti bilietais į paskutiniuosius šio sezono klubo „Impress“ renginius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.