Regioniniame Meninio skaitymo konkurse – du mūsų rajono moksleiviai

Sausio 31 dieną Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko rajoninis Meninio skaitymo konkursas. Rajono bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviai varžėsi dviejose 5 – 8 ir 9 – 12 klasių amžiaus grupėse. Prizines vietas skaitovams skyrusi komisija, kurią sudarė Gražina Guzovijienė, Rimutė Grušienė ir Edgaras Pilypaitis,  juos apdovanojo pagyrimo raštais ir asmeninėmis dovanėlėmis.

 5 – 8 klasių amžiaus grupėje susirungė 18 moksleivių. Geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą laimėjo Gelgaudiškio vidurinės mokyklos penktokas Povilas Užupis (mokytoja R.Jievaitienė), išraiškingai paskaitęs J. Avyžiaus „Melagėlio pasakėles“. Antrąją vietą užėmė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos penktokas Rėjus Martišius (mokytoja R.Jakienė),  raiškiai perskaitęs ištrauką iš G.Morkūno knygos „Vasara su katšuniu“. Trečioji vieta skirta aštuntokei Vaivai Frančiakaitei (mokytoja A.Celskytė) iš Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos, kuri visus sužavėjo J.Marcinkevičiaus „Langų“ ir J.Mačiukevičiaus „Miegančio paukščio“ skaitymu, bei penktokei Akvilei Giedraitytei (mokytoja A.Baubonienė) iš Žvirgždaičių progimnazijos, išraiškingai perteikusiai ištrauką iš K.Gudonytės kūrinio „Ida iš šešėlių sodo“.

Tarp keturiolikos 9 – 12 klasių moksleivių geriausiai pasirodė penki skaitovai, kuriems ir buvo skirtos prizinės vietos. Lygių nebuvo Šakių „Žiburio“ gimnazijos ketvirtokui Gyčiui Jurgevičiui (mokytoja R.Černiagovskienė). Jis skaitė ištrauką iš A.Škėmos romano „Balta drobulė“. Antrąją vietą pasidalijo tos pačios mokyklos trečiokas Vilmantas Švabauskas (mokytoja V.Valuntienė), raiškiai perskaitęs ištrauką iš V.Bubnio romano „Arberonas“ ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ketvirtokė Greta Dovydaitytė (mokytoja R.Jakienė), konkurso dalyvius sužavėjusi ištraukos iš G.Grajausko „Erezijos“ bei to paties autoriaus kūrinio „Pratimas meilei prišaukti“ emocijų perteikimu. Trečioji vieta skirta taip pat dviems lygiaverčiai pasirodžiusiems Šakių „Žiburio“ gimnazijos skaitovams - Ievai Gudaitytei (mokytoja V.Valuntienė) , konkursui pristačiusiai ištrauką iš K.Sabaliauskaitės romano „Silva rerum“,  ir  Mariui Petkui (mokytoja J.Zybertienė), išraiškingai perskaičiusiam ištrauką iš V.Račicko romano „Baltos durys“.

Vienintelė Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos poetinė kompozicija „Pagaminti Lietuvoje“ dėl mokytojos Vilijos Meškaitienės ligos komisijai bus parodyta vėliau. Pirmąsias vietas užėmę gelgaudiškietis P.Užupis ir žiburietis G.Jurgevičius rajono garbę gins kovo 9 dieną vyksiančiame regioniniame Meninio skaitymo konkurse, kuriame dalyvaus net 11 rajonų skaitovai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.