Moksleiviai mokėsi stiprinti savo sveikatą

sveikatingumas2013 - ieji Lietuvoje paskelbti Sveikatingumo metais. Ta proga visoje šalyje ir mūsų rajone organizuojami įvairūs sveikatos stiprinimo renginiai. Vasario 26 dieną  Marijampolės profesinio rengimo centro (PRC) Kudirkos Naumiesčio skyriuje vyko renginys „Mokyklos sveikatingumo veiklos šviesuoliai“, kuriame dalyvavo net 50 mokinių ir mokytojų.
 
Nuotr. Moksleiviai ir mokytojai mokėsi teisingai atlikti Tibeto pratimų kompleksą.
 
Pasak sveikatos stiprinimo renginį organizavusio Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio kūno kultūros mokytojo Vytauto Smirnovo, šiuo metu jaučiamas daug didesnis žmonių domėjimasis sveika gyvensena. Kad būtume sveikesni, tereikia sveikai maitintis, reguliariai mankštintis ir atsisakyti žalingų įpročių. Be to, labai svarbi ir vidinė žmogaus būsena.  Tai suprato į sveikatos stiprinimo renginį susirinkę moksleiviai ir mokytojai iš Marijampolės ir Vilkaviškio PRC bei Kudirkos Naumiesčio skyriaus. V.Smirnovas susirinkusiuosius supažindino su penkiais Tibeto pratimais, padedančiais iki gilios senatvės išsaugoti jauną ir sveiką kūną. Juos iš kartos į kartą perduodavo Tibeto vienuoliai. Šis kadaise slaptas pratimų kompleksas dabar jau žinomas ir vakariečiams.  Ne ką mažiau tiek moksleivius, tiek mokytojus sudomino Zen meditacija, kuriai budistai teikia ypatingą reikšmę, sakydami, kad tiesos neįmanoma perduoti nei raštu, nei žodžiu, kiekvienas ją pats turi savyje atrasti. Pasibaigus renginiui niekas neskubėjo skirstytis – ir mokytojai, ir mokiniai dalijosi patirtais įspūdžiais, ieškojo atsakymų į jiems kilusius klausimus.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.