Skaitovų konkurse rajono garbę gins gelgaudiškietis ir varpiečiai

Kovo 9 dieną Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko regioninis Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso etapas. Jame dalyvavo dvidešimt du 5-12 klasių moksleiviai ir dvi poetinės kompozicijos ne tik iš mūsų, bet ir iš Marijampolės, Kazlų Rūdos, Jurbarko, Vilkaviškio, Tauragės, Jonavos, Raseinių, Kalvarijos, Kauno ir Lazdijų rajonų mokyklų.  
 
Gausiai į regioninį Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso etapą susirinkusius moksleivius vertino Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Režisūros katedros vedėja, scenos kalbos pedagogė doc. dr. Danutė Vaigauskaitė, Šakių kultūros centro režisierė metodininkė Gražina Guzovijienė ir Šakių rajono Lukšių Vinco Grybo gimnazijos vyresnioji mokytoja Rūta Jakienė.

5 – 8 klasių grupėje pirmąją vietą laimėjo Gelgaudiškio vidurinės mokyklos penktokas Povilas Užupis (mokytoja R.Jievaitienė). Antroji vieta skirta dviems skaitovams: Marijampolės Rimanto Stanevičiaus pagrindinės mokyklos septintokei Taurintai Klesevičiūtei  (mokytoja V.Žilinskaitė) ir Kalvarijos gimnazijos aštuntokei Gabrielei Trečiokaitei (mokytoja A.Ulevičienė). Trečioji vieta atiteko net trims vienas kitam nenusileidusiems konkurso skaitovams: šeštokui Vainiui Gataveckui iš Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos (mokytoja R.Zeikuvienė), aštuntokei Rasai Nikžentaitytei iš Raseinių Šaltinio pagrindinės mokyklos (mokytoja R.Jankauskienė) ir šeštokei Gerdai Papartytei iš Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos (mokytoja E.Domantienė).

9 – 12 klasių grupėje absoliučiais konkurso nugalėtojais tapo du moksleiviai. Komisijos nariai pasitarė ir dvi pirmąsias vietas skyrė Jurbarko Antano Giedraičio – Giedriaus gimnazijos ketvirtokui Arnui Ašmonui  (mokytoja J.Videikienė) ir Jonavos Senamiesčio gimnazijos antrokei Jūratei Martinaitytei (mokytoja L.Vaškevičienė). Antroji vieta atiteko trims meninio skaitymo konkurso dalyviams: Šakių „Žiburio“ gimnazijos ketvirtokui Gyčiui Jurgevičiui (mokytoja R.Černiagovskienė),  Kalvarijos gimnazijos pirmokui Edvinui Kriščiukaičiui (mokytoja V.Brogytė) ir Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos trečiokui Mantui Vaivadai (mokytoja R.Burbulytė). Trečioje vietoje liko Ieva Aušrotaitė iš Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos (mokytoja V.Kainauskienė), Kasparas Urbanas iš Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos (mokytoja I.Grinienė) ir Aurimas Žukauskas iš Tauragės „Versmės“ gimnazijos (mokytoja A.Anulienė).

Meninio skaitymo konkurse buvo pristatytos ir dvi poetinės kompozicijos:  Jurbarko Antano Giedraičio – Giedriaus gimnazijos „Realitybė“ (mokytoja J.Videikienė) ir Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos „Pagaminti Lietuvoje“ (mokytoja V.Meškaitienė). Joms abiem komisija skyrė pirmąsias vietas. Visi pirmųjų vietų laimėtojai dalyvaus Respublikiniame meninio skaitymo konkurso etape, kuris vyks balandžio 12 – 13 dienomis Mažeikiuose. Džiaugiamės, kad mūsų rajonui jame atstovaus gelgaudiškietis P.Užupis ir varpiečių poetinė kompozicija „Pagaminti Lietuvoje“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.