Mokėsi siekti savo svajonių

Balandžio 22 dieną Jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko teisėsaugos darbuotojų, teistų nepilnamečių ir savanorių iš Sintautų pagrindinės mokyklos susitikimas, kurį suorganizavo Šakių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnė Vida Kutkaitytė  ir Savivaldybių probacijos skyriaus Šakiuose vyresnioji inspektorė Edita Matusevičienė.
 
Jau antrus metus iš eilės Šakių jaunimo sporto ir kūrybos centre pabendrauti su teistais jaunuoliais rinkosi Savivaldybių probacijos tarnybų Jurbarke inspektorė Inga Matulevičienė ir Savivaldybių probacijos tarnybų Vilkaviškyje vyresnioji inspektorė Sonata Damidavičienė bei Kauno apygardos probacijos tarnybos Savivaldybių probacijos skyriaus viršininkė Aistė Pušinaitytė.

Pasak renginyje dalyvavusios  Sintautų pagrindinės mokyklos socialinės pedagogės Jūratės Arštikaitienės, jei praėjusiais metais daugiau buvo kalbėta apie savanorystę ir jos svarbą, tai šiemet paliesta profesijos pasirinkimo tema. Diskusijų metu buvo stengiamasi išsiaiškinti, kas padeda, o kas trukdo apsispręsti renkantis profesiją, kaip siekti savo tikslo? Apie ugniagesio-gelbėtojo profesijos specifiką su jaunimu dalijosi  Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Gintaras Ščajevas.

„Mūsų žodžiai, nuostatos, vertybės kuria mūsų gyvenimą. Tikriausiai retai susimąstome, kad vien pakeitus žodžius, vartojamus mūsų kasdienybėje, keičiasi mūsų gyvenimas, - kalbėjo J.Arštikaitienė. – Susirinkusieji galėjo praktiškai įsitikinti, kaip keičiasi mūsų veiksmai pakeitus žodžius, mintis, nuostatas. Kur mes nukreipiame mintis, tą ir auginame. Todėl labai svarbu nesinešioti praeities klaidų visą gyvenimą. Geriausiai būtų iš jų pasimokyti, iškelti galvą ir drąsiai eiti savo svajonių link. Visai nesvarbu, kuo jūs svajojate tapti. Jei sakysite, kad neįmanoma pasiekti to, ko siekiate - jūs būsite teisūs. Jei sakysite, kad pasieksite – jūs irgi būsite teisūs.“

Susirinkusieji ne tik kalbėjosi, diskutavo, vaidino ir žaidė, bet kartu su Sintautų pagrindinės mokyklos savanoriais Greta Švelnyte, Matu Čeplevičiumi, Linu Arštikaičiu, Monika Gudaityte, Paula Labunaityte  apsilankė „Gyvenimo parduotuvėje“.

Po renginio jaunuolių laukė pati didžiausia dovana  -  vandens teikiami malonumai Jaunimo kūrybos ir sporto centro baseine.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.