Trečiąkart medalis už gražiausią pasaką iškeliavo į Gelgaudiškį

pasakaGegužės 3 dieną  Kauno valstybiniame lėlių  teatre  vyko mažųjų rašytojų ir pasakininkų festivalio „Lietuvos vaikai kuria pasakas“ kulminacija - šeštosios knygos „Lietuvos vaikų pasakos“ pristatymas ir konkurso nugalėtojų paskelbimas. Trečius metus iš eilės aukso medalis iškeliavo į Gelgaudiškio vidurinę mokyklą.
 
Nuotr. Mokytoja V. Kasparaitienė ir jos mokiniai G.Ambrazevičiūtė ir E.Vrubliauskas džiaugiasi, kad jų pasakos kasmet patenka į Lietuvos vaikų pasakų knygą.
 
Jau tapo tradicija, kad konkurse „Lietuvos vaikai kuria pasakas“ keletą metų iš eilės dalyvauja Gelgaudiškio vidurinės mokyklos antrokai, vadovaujami mokytojos Virginijos Kasparaitienės. Pasak jos, konkurencija nemaža - konkurso organizatoriai šiemet sulaukė beveik trijų šimtų pasakų, kurios buvo užkoduotos specialiais kodais, kad vertintojai nežinotų, kas jas parašė.

Intriga, kas laimės šį konkursą, išliko iki pat baigiamojo renginio, tačiau jaunieji mūsų rajono rašytojai tikėjosi, kad ir šiemet jų pasakos pateks į Lietuvos vaikų pasakų knygą. Paaiškėjo, kad nuojauta jų neapgavo. Leidyklos ,,Kalendorius“ redaktorius Aurelijus Noruševičius stebėjosi,  kad net trys gelgaudiškiečių  pasakos vėl pateko į Lietuvos vaikų pasakų knygą, o laimingi gelgaudiškiečiai jau galvoja, kokias pasakas jie kurs kitų metų konkursui.

Teatralizuotos šventės metu buvo apdovanota daugiau nei 10 jaunųjų kūrėjų. Pirmosios vietos nugalėtojas buvo paskelbtas tik apdovanojimų pabaigoje.  Ši laimė šiemet atiteko gelgaudiškietei  Gintarei Ambrazevičiūtei. Jos pasaka ,,Stebuklingasis pieštukas“ buvo pripažinta gražiausia. Gintarė džiaugėsi jai įteiktu vardiniu aukso medaliu, renginio rėmėjų dovanomis ir savo pirmuoju interviu Kauno kabelinei televizijai ,, Init“.

Sėkmė lydėjo ir kitą gelgaudiškietį - Edvino Vrubliausko sukurta pasaka ,,Kaip Jonukas išgelbėjo Vabzdijos karalystę“ buvo apdovanota švietimo ir mokslo ministro Pagyrimo raštu už geriausią pasaką gamtosaugine tema. Pradinių klasių mokytojai Virginijai Kasparaitienei buvo įteikta Darbščiausios  respublikos mokytojos nominacija. Jai  leidyklos „Kalendorius“ redaktorius įteikė bitutę ir apdovanojo švietimo ir mokslo ministro Padėkos raštu už mokinių skatinimą domėtis Lietuvos istorija, tradicijų puoselėjimu, pagarba kalbai ir kultūrai.

Kol mokytojai dalyvavo mokymuose ,,Pasakų svarba formuojant vaiko pasaulėžiūrą“,  mokiniai stebėjo naujausią Kauno valstybinio lėlių teatro spektaklį ,,Snieguolė ir septyni nykštukai“.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.