Seimo narys vedė pilietinio ugdymo pamokas

bastys2Praėjusį penktadienį Seimo narys Mindaugas Bastys vedė pilietinio ugdymo pamokas Šakių „Žiburio“ gimnazijoje. Seimūnas buvo gerąja prasme nustebintas moksleivių išprusimu ir teigė, kad mokykla dirba tinkama linkme.
 
Nuotr. „Paaiškėjo, kad mokiniai yra labai išprusę, viskuo domisi. Jiems įdomu ne tik kas vyksta gyvenime, bet ir politikoje. Tad mokykla dirba tinkama linkme. Tai labai maloniai nustebino“, - tikino M. Bastys.
 
Nors tai ne pirmasis Seimo nario susitikimas su moksleiviais, tačiau pilietinio ugdymo pamokas jis vedė pirmą kartą. Pirmosios pamokos metu antrosios klasės gimnazistams M. Bastys pasakojo apie Seimą, jo struktūrą, Seimo nario darbą, politiką, o per antrąją pamoką moksleiviai klausinėjo, o Seimo narys atsakinėjo į užduodamus klausimus. Pasak M. Basčio, vykusi diskusija jį labai  maloniai nustebino. „Paaiškėjo, kad mokiniai yra labai išprusę, viskuo domisi. Jiems įdomu ne tik kas vyksta gyvenime, bet ir politikoje. Tad mokykla dirba tinkama linkme. Tai labai maloniai nustebino“, - tikino M. Bastys. Jis sulaukė pačių įvairiausių klausimų – nuo atominės elektrinės statybų, švietimo pertvarkos, iki emigracijos ir kontrabandos. Pats Seimo narys akcentavo ir pareigų svarbą, nes dažniausiai iškeliamos tik teisės. „Be pareigų negali būti ir teisių. Tai neatsiejama“, - mokiniams kalbėjo M. Bastys.

Pasiteiravus, ar Seimo nariui nebuvo sudėtinga įsijausti į mokytojo vaidmenį, jis teigė, kad ne, nes gyvenime šis vaidmuo – vienas pagrindinių. „Pirmiausiai esi mokytojas šeimoje, visuomenėje. Tenka kalbėti su įvairia auditorija, bet bendraudamas su jaunąja karta jaučiu ypač didelę atsakomybę“, - po pamokų kalbėjo Seimo narys. Jis tikino, kad tokios pamokos jam labai prasmingos, nes jų metu sužino, ką mąsto jaunimas, kur slypi problemos, pakalba apie jų sprendimo galimybes, pabendrauja. Neatmetama galimybė, kad kitais mokslo metais Seimo nario pilietinio ugdymo pamokų gali sulaukti ir kitos rajono mokyklos. „Jei tik bus iniciatyva iš mokyklų, tikrai planuoju ir rugsėjį bus galima tartis“, - teigė seimūnas. Šįkart iniciatyva buvo iš Seimo nario pusės, į kurią palankiai sureagavo Šakių “Žiburio“ gimnazija.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.