Pagerbti respublikinių olimpiadų ir konkursų prizininkai

prizininkaiGegužės 22 dieną rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius savo darbo kabinete pagerbė  respublikinių ir tarptautinių olimpiadų bei konkursų nugalėtojus ir prizininkus bei jų mokytojus. Penkiems rajono moksleiviams ir šešiems jų mokytojams buvo įteikti Padėkos raštai.
 
Nuotr. Rajono valdžia įvertino aukštus gimnazistų ir jų mokytojų pasiekimus, įteikdama Padėkos raštus ir pakviesdama pasivaišinti.
 
Rajono savivaldybės meras J.Bertašius ir jo pavaduotoja Rima Rauktienė įvertino šių metų aukštus moksleivių mokslo pasiekimus bei juos mokiusių mokytojų darbo rezultatus. Rajono vadovai pakvietė juos į susitikimą mero darbo kabinete, kur įteikė Padėkos raštus ir pavaišino kava bei saldumynais.

Už III laipsnio diplomą Respublikinėje mokinių astronomijos olimpiadoje ir kvietimą dalyvauti Tarptautinėje astronomijos ir astrofizikos olimpiadoje Graikijoje Padėkos raštais meras apdovanojo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivį Martyną Mikalauską ir jo mokytoją Antaną Burkšaitį.

Už II laipsnio diplomą bei sidabro medalį Lietuvos mokinių dailės olimpiadoje Padėkos raštais buvo pagerbtos Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivė Greta Unguvaitytė ir jos mokytoja Audronė Vorevičienė.

Už antrąją vietą Lietuvos mokinių ekonomikos ir verslo olimpiadoje Padėkos raštai įteikti Šakių „Žiburio“gimnazijos  moksleivei Gerdai Vedegytei ir jos mokytojai Daivai Palukaitienei.

Už trečiąją vietą Respublikiniame lietuvių kalbos konkurse „Švari kalba – švari galva“ Padėkos raštais apdovanotos Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivė Ieva Rogačiūtė ir jos mokytoja Lilija Malskienė.

Už trečiąją vietą Lietuvos mokinių fizikos olimpiadoje ir trečiąją vietą Tarptautiniame matematikos konkurse Šiaulių universitete Padėkos raštais paskatinti Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivis Laurynas Žievys ir jo mokytojai Vytautas Piešina bei Irena Piečiukaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.