Dieninė stovykla „Čia mano kraštas“ – vis dar „ant bangos“

stovykla vaikaiAsta GVILDIENĖ
 
Veršių bendruomenės centras – vienas iš nedaugelio rajono bendruomenių centrų, kurie kasmet vietos vaikams ir jaunimui organizuoja dienines stovyklas. Pirmasis blynas „Dieninė stovykla „Čia mano kraštas“, įgyvendintas 2011 – 2012 metais, neprisvilo – į stovyklą susirinko net 80 dalyvių, todėl šių metų gegužės mėnesį buvo pradėta įgyvendinti kita „Dieninė stovykla „Čia mano kraštas 2“, sukvietusi ne ką mažiau vaikų ir jaunimo.
 
Nuotr. Veiklų šių metų stovykloje buvo numatyta netgi daugiau nei praėjusiais metais – vaikai noriai sportavo, lipdė, vėlė, dekoravo, lankstė iš popieriaus, piešė ant vandens, šilko ir sienų.
 
Veršių bendruomenės centras neabejingas jaunosios kartos ugdymui, todėl čia ypač populiarūs renginiai vaikams ir jaunimui. Praėjusiais metais baigtas įgyvendinti LEADER programos projektas „Dieninė stovykla „Čia mano kraštas“, kurio bendra vertė 56 250 litų, sulaukė tokio didelio dėmesio, tad šiemet Veršių kaimo bendruomenės aktyvas jį, net ilgai nesvarstydamas, pratęsė. Taip gimė „Dieninė stovykla „Čia mūsų kraštas 2“ ”, subūrusi jaunimą bendrai veiklai, jų meninių sugebėjimų lavinimui, savo krašto kultūros ir tradicijų pažinimui.

Projekto dėka Veršių bendruomenė įsigijo įrangą stovyklų organizavimui: kompiuterinę ir skaitmeninę techniką, muzikos instrumentus (kankles ir lumzdelius), įgarsinimo, vaizdo ir garso fiksavimo aparatūrą, medieną skulptūrų kūrimui ir kt. Tiesa, jei pirmoji stovykla po savaitę buvo organizuojama skirtingose vietose – Veršiuose, Sintautuose ir Patašinėje, tai šiemet abi savaites vaikai ir jaunimas stovyklavo tik savo gimtajame kaime. Tačiau, pasak projekto vadovės – Veršių bendruomenės centro pirmininkės Laiminos Auštrienės, veiklų buvo numatyta net daugiau nei praėjusiais metais.

Dekupažo, vilnos vėlimo, lipdymo iš molio, dekoravimo ir papuošalų vėrimo užsiėmimus, darbų iš popieriaus lankstymo, piešimo ant vandens, šilko ir sienų pamokėles mielai pravedė Gailina Matijošaitienė, Alma Kisnieriūtė, Galina Sniečkuvienė. Kaip kurti filmą mokė Kauno video studijos vadovas Viktoras Jurčenko. Ne ką mažiau vaikus sudomino rytų kovos menų užsiėmimai su Šakių dziudo sporto klubo „Audra“ vadovu Kęstučiu Smirnovu, Gintaru Bacevičiumi ir kt. Jie ne tik parodė paprasčiausius savigynos pratimus, bet ir mokė taisyklingai sportuoti. L.Auštrienė atviravo, kad viena mergaitė sporto pamokėlių metu išmoko saugiai verstis kūliais, mat mokykloje kūno kultūros mokytojas neparodė ir nepaaiškino, kaip reikia daryti kūlverstį, todėl niekad ir nepavykdavo. Be to, neapsieita ir be muzikos, dainų, šokių. Vyresnieji stovyklos dalyviai patys paruošė nuotaikingą uždarymo koncertą, trukusį gerą valandą.

Kaip visada neapsieita ir be išvykų, kurių vaikai ir jaunimas ypač laukė. Mažesnieji stovyklos dalyviai šiemet aplankė Klaipėdos jūrų uostą,  Karklėje įsikūrusį iškamšų muziejų, Palangą, pasimaudė Baltijos jūroje, grįždami užsuko į „Mini Zoo“. Vyresnieji vyko į Naisius. Kas norėjo, galėjo išbandyti dažasvydžio ekstremalumą, kiti ėjo į pažintinę kelionę po patį kaimą – žirgyną, Saulės aikštę, skulptūrų parką, „Naisių vasaros“ filmavimo vietas. Pasak Veršių bendruomenės centro pirmininkės pavaduotojo Romo Miliaus, visų veiklų iniciatorė buvo pati L.Auštrienė, kuriai visur talkino keturios pagalbininkės – savanorės Vitalija Miliuvienė, Daiva Armonienė, Rasa Pranaitienė ir Saulė Grudzinskienė.

Projekto vadovė džiaugėsi, kad pagrindinis ramstis, įgyvendinant sugalvotas idėjas, yra vietos kaimo gyventojai, kurie savo dalyvavimu, materialinėm vertybėm prisideda prie jų įgyvendinimo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.