Stovyklą užbaigė sveikatingumo pamokomis

stovykla vaikai2VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centre baigėsi tris savaites trukusi dieninė vasaros stovykla „Gerumo mokyklėlė“. Pasak projekto vadovės Jūratės Arštikaitienės, kadangi vaikai stovyklavo su pertraukomis, todėl su nekantrumu laukė vis naujos savaitės. Paskutinioji savaitė buvo skirta sveikatingumui.
 
Nuotr. Vaikai džiaugėsi galimybe  tris savaites lankyti „Gerumo mokyklėlę“.
 
J.Arštikaitienė ir Vaikų dienos centro auklėtojos Vida Mikšienė ir Aušra Labūnaitytė kalbėjo su stovyklautojais apie tai, ko reikia vaikui, kad jis augtų sveikas. Daug su vaikais buvo kalbėtasi  apie tiesų stuburą, mokomasi taisyklingai sėdėti. Mokymai neapsiribojo teorinėmis pamokėlėmis, stovyklautojai išsiruošė ir į turistinį žygį, kuris pareikalavo nemažai ištvermės. Vaikai mokėsi išsiversti be daiktų, be kurių atrodo negalėtume nė dienos išgyventi, o pasirodo, kad jie ne tokie ir reikalingi, kaip esame įsitikinę.

Labiausiai vaikai džiaugėsi kelione į Klaipėdą, kur galėjo pasimėgauti jūros teikiamais malonumais. Ne vienas pirmą kartą pamatė jūrą ir joje išsimaudė. Daug įspūdžių jiems paliko persikėlimas keltu  į Smiltynę.

Stovyklos uždarymas vyko miesto parke, kurio metu nemažas tėvelių būrys panoro susipažinti su savo vaikų veikla vasaros stovykloje. Juk kiekvienam svarbu ne tik su kuo, kur, bet ir kaip leidžia laiką jų atžalos. Daugeliui gal buvo kiek neįprasta, kad kiekvieną rytą stovyklautojai pradėdavo pasveikindami naują rytą ir kalbėdami apie savo jausmus. J.Arštikaitienė atviravo, kad nėra lengva apibūdinti, kaip jautiesi, nenaudojant trijų lietuviams įprastų apibūdinimo žodžių: gerai, blogai ir normaliai. Paskutinė diena, kaip ir kiekviena stovyklos diena, baigėsi šūkiu: „Aš linkiu visiems laimės“. Vaikai, baigę „Gerumo mokyklėlę“, išsiskirstė ruoštis mokyklai. Artėja naujieji mokslo metai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.