Martynas atstovavo Lietuvai Graikijoje

martynasŠių metų liepos 26 – rugpjūčio 5 dienomis Graikijoje, Volos mieste, vyko 7-oji tarptautinė mokinių astronomijos ir astrofizikos olimpiada. Garbė atstovauti Lietuvai teko penkiems geriausiai respublikiniame etape pasirodžiusiems dalyviams, tarp kurių ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivis Martynas Mikalauskas.
 
Nuotr. Nors Lietuvos komanda (ketvirtas iš kairės Martynas) iš Graikijos grįžo be medalių, tačiau patyrė daug įspūdžių, pasisėmė patirties.
 
Volos miesto centre, visai greta laivų uosto, buvo surengta iškilminga olimpiados atidarymo ceremonija. Čia vyko komandų prisistatymai bei tradicinės graikų muzikos šou. Vėliau dalyviai buvo apgyvendinti kalnų viešbučiuose, kurie iškilę kone kilometrą virš jūros lygio. Čia jie, besiruošdami būsimoms užduotims, ir praleido didžiąją laiko dalį.

Šiais metais olimpiadoje susirinko, ko gero, vieni iš gabiausių astrofizikos jaunųjų talentų, mat atskaitos balai, skaičiuojami pagal trijų geriausiai pasirodžiusių dalyvių rezultatus, buvo beveik100 procentų! Pernai šis balas tesiekė 85 procentus. Olimpiadoje dalyvavo 200 mokinių iš 36 pasaulio šalių. Dalyviams teko varžytis trijuos etapuose: teoriniame, duomenų analizės bei praktiniame.

Gaila, kad šįkart Martynui, kaip ir kitiems Lietuvos komandos nariams, nepavyko iškovoti medalių. Nors jie įveikė pusę savo varžovų, tačiau sėkmė nuo jų nusigręžė. Nepaisant to, jie patyrė daug  puikių įspūdžių, parsivežė neįkainojamos patirties.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.