Moksleivių taryba išsirinko naują pirmininkę

moksleiviu tarybaPraėjusį trečiadienį posėdžiavo Šakių rajono moksleivių taryba, kurią rajono savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė pavadino pačia rimčiausia jaunimo organizacija mūsų rajone. Moksleiviai ne tik išklausė pirmininkės Saulės Starkauskaitės parengtą 2012 – 2013 metų Moksleivių tarybos veiklos ataskaitą, bet ir išsirinko naują valdžią.
 
Nuotr. Buvusi Moksleivių tarybos pirmininkė S. Starkauskaitė (kairėje) daugiausiai pasitikėjimo ir balsų pelniusiai naujajai pirmininkei  M. Antanaitytei kaip valdžios ženklą įteikė tarybos antspaudą.
 
Šakių rajono moksleivių taryba rinkosi į šiais mokslo metais pirmąjį ir, pasak Šakių „Žiburio“ gimnazijos ketvirtokės S.Starkauskaitės, patį svarbiausią susirinkimą, nes jame buvo išrinktas naujas pirmininkas ir jo pavaduotojas kitai vienerių metų kadencijai. Pristatydama praėjusių mokslo metų  Moksleivių tarybos veiklos ataskaitą,  S.Starkauskaitė atsiskaitė ir už savo atliktus darbus aktyviai dalyvaujant tiek rajono moksleivių, tiek Lietuvos moksleivių sąjungos veikloje, ir savo iniciatyvas organizuojant įvairius renginius bei mokymus jaunimui. Prie svarbiausių veiklų ji priskyrė Lietuvos moksleivių sąjungos rudens forumą Palangoje „Visuomeninė veikla – mano ateities perspektyva“, pavasario forumą – XVIII asamblėją Vilniuje, vasaros forumą „Idealios organizacijos paslaptis“ prie Vištyčio ežero, Šakių rajono mokyklų „Proto karus“ „Impres“ klube, konferenciją, skirtą  Jaunimo reikalų taryboms, Marijampolėje.

Prasidėjus rinkimams, S.Starkauskaitė pristatė tris į Šakių rajono moksleivių tarybos pirmininko postą kandidatuojančius moksleivius – „Žiburio“ gimnazistes Mildą Antanaitytę ir Moniką Gudelevičiūtę bei Aivarą Valaitį iš Plokščių. Ji prasitarė, kad nors ir sunkūs buvo jos pirmininkavimo metai, tačiau mielai tęstų pradėtą darbą, bet jau yra abiturientė ir norėtų daugiau laiko skirti pasiruošimui brandos egzaminams. „Po metų pirmininkavo drąsiai galiu pasakyti, kad pirmininką reikėtų rinkti ne vieneriems, o dvejiems metams, - atviravo S.Starkauskaitė. – Pirmieji metai - tai tik patirties įgijimas ir suvokimas, ką ir kaip reikia daryti, o antraisiais metais jau būtų galima rimtai kibti į darbus.“

Šiųmečiuose rinkimuose dalyvavo 23 tarybos nariai iš Šakių „Žiburio“, Lukšių Vinco Grybo, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijų bei Plokščių mokyklos – daugiafunkcinio centro. Kandidatai vienas po kito susirinkusiesiems pristatė savo patirtį, sugebėjimus, veiklos programas ir tikslus.  Taip pat jie vardijo didžiausias Moksleivių tarybos veiklos problemas, kokias išeitis mato jų sprendimui. Bene vienintelė kandidatė – M.Antanaitytė buvo parengusi išsamiausią savo veiklos pristatymą ir viziją, ką galėtų nuveikti tapusi Šakių rajono moksleivių  tarybos pirmininke. Po trumpos klausimų – atsakymų diskusijos vyko slaptas balsavimas ir, kaip ir reikėjo tikėtis, pirmininke buvo išrinkta daugiausiai pasitikėjimo ir balsų pelniusi M.Antanaitytė. Savo pavaduotoja gimnazistė pasirinko tos pačios mokyklos moksleivę M.Gudelevičiūtę.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.