Visi skirtingi – visi lygūs arba teisė būti nediskriminuojamam

Rugsėjo 26 dieną Griškabūdžio gimnazijoje vyko apskritojo stalo diskusija „Visi skirtingi – visi lygūs. Ar egzistuoja mokykloje diskriminacija?“. Renginį inicijavo VO „Gelbėkit vaikus“ naujai vykdomas projektas „Žmogaus teisės“, kurio tikslas - skatinti žmogaus teisių sklaidą, užkirsti kelią diskriminacijai.
 
Apskritojo stalo metu Griškabūdžio gimnazijos bendruomenė inicijavo žmogaus teisių vietiniu lygmeniu situacijos aptarimą, galimybę skatinti toleranciją, mažinti diskriminacijos apraiškas ir didinti žmogaus teisių žinomumą. Pasak Griškabūdžio gimnazijos socialinės pedagogės Auksės Makūnienės, diskusijoje buvo aptarta, kaip prie žmogaus teisių išsaugojimo gali prisidėti vietos bendruomenė, kaip paskatinti vaikus ir jaunus žmones bendrauti ir bendradarbiauti. VO „Gelbėkit vaikus“ projektas „Žmogaus teisės“ paskatino pagalvoti, kiek jis yra aktualus mokykloje ir jos aplinkoje. Pasirodo, aktualiausia čia išlieka teisė būti nediskriminuojamam. Šia tema ir buvo diskutuojama viso renginio metu.

Apskritojo stalo diskusijoje dalyvavo rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas  Elvydas  Pauliukėnas, Sintautų pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė bei VO „Gelbėkit vaikus“ Šakių padalinio vadovė Jūratė Arštikaitienė. Pokalbio metu buvo aptarti  aktualiausi  klausimai, pasidalyta patirtimi ir prieita išvados, kad visi žmonės yra skirtingi, bet visi yra lygūs. Išsakę savo mintis, pastebėjimus ir pasiūlymus renginio dalyviai priėjo bendros nuomonės, jog norint, ką nors pakeisti, pirmiausiai reikia pasikeisti patiems.

J.Arštikaitienė džiaugėsi, kad jauni žmonės išdrįso prisipažinti, jog ne viskas jų aplinkoje yra gerai, jog reikia drąsos pažvelgti į save ir pasiryžti keistis. Greitai besikeičiantis pasaulis pateikia vis daugiau iššūkių ir susigaudyti jame nėra lengva. Todėl šiandien tiesiog būtina pažinti save ir ugdyti sąmoningumą.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.