Sėkmė Tarptautiniame grafinės miniatiūros konkurse

franciakaiteŠakių rajono meno mokyklos mokytojo Kęstučio Dovydaičio mokiniai pirmą kartą ir labai sėkmingai dalyvavo Panevėžio dailės mokyklos organizuojamame Tarptautiniame grafinės miniatiūros konkurse. Spalio 2 dieną Panevėžio miesto savivaldybės pirmajame aukšte įvyko  geriausių šio konkurso darbų  parodos atidarymas. Tarp jų ir Vaivos Frančiakaitės bei Guodos Venciūtės sukurtos grafinės miniatiūros.
 
Nuotr. V. Frančiakaitė ir jos mokytojas K. Dovydaitis džiaugėsi pirmąja vieta Tarptautiniame grafinės miniatiūros konkurse.
 
Pasak K.Dovydaičio, tai vienas iš nedaugelio grafinės miniatiūros konkursų, nes mūsų šalyje daugiausiai renginių organizuojama tapantiems menininkams. Šio konkurso darbai turėjo būti atlikti tik grafinės raiškos priemonėmis (tušu, geliniais rašikliais, grafitu ir t.t.) arba įvairiomis grafikos technikomis (sausa adata, lino raižinys, monotipija, kartono raižinys ir t.t.). Konkursui buvo pateiktos 307 miniatiūros iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos. Iš viso konkurse dalyvavo 29 dailės mokyklos.

Mokytojo K.Dovydaičio mokines lydėjo sėkmė. B grupėje (13 – 15 metų) pirmąją vietą laimėjo keturiolikmetė šakietė V. Frančiakaitė. C grupėje (16 – 18 metų) pirmosios vietos nugalėtoja tapo aštuoniolikmetė G.Venciūtė. Parodos atidarymo metu originaliausių ir meniškiausių darbų autoriai bei jų mokytojai buvo apdovanoti diplomais  ir rėmėjų dovanomis. Parodos atidarymo metu jau buvo galima įsigyti geriausių darbų lankstinukų, kuriuose puikuojasi ir Šakių rajono meno mokyklos mokinių kūriniai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.