Svarbiausia - ne nugalėti, o dalyvauti...

ekoideja naumiestisLapkričio 29 dieną Visuomenės harmonizavimo parke vyko finalinis nacionalinio ekoidėjų konkurso „Ekomokykla“ renginys, kuriame dalyvavo daugiau nei 240 moksleivių ir mokytojų. Tarp jų ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos merginų komanda.
 
Nuotr. Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos merginų komanda prizinės vietos neužėmė, tačiau grįžo su gera nuotaika ir gausybe apdovanojimų.
 
Socialinių mokslų kolegijos inicijuotame ir VšĮ „Problemų sprendimo centras“ vykdytame konkurse šį rudenį 20 atrankinių turų dalyvavo daugiau kaip 2000 moksleivių iš visos Lietuvos. Į finalą buvo atrinktos 22 stipriausios moksleivių ekoidėjos. Tarp jų ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos merginų komandos ekoidėja -  drabužių, dažytų natūraliais dažais, batikos kolekcija, įrodanti, kad iš gamtos galima išgauti visas spalvas.  Pasak komandą konkursui paruošusios biologijos mokytojos Meilutės Andriukaitienės, ši kolekcija buvo paruošta specialiai finalui - mergaitės siuvo pagalvėlių užvalkalus, maišelius, marškinėlius, kelnes ir dažė juos, naudodamos  batikos techniką.

Daug puikių idėjų, skatinančių susimąstyti apie gamtos taršą bei jos pasekmes, buvo gvildenama „Ekomokyklos“ finaliniame renginyje. Pagrindinį prizą finale laimėjo Klaipėdos Baltijos gimnazijos „Žekople“ komanda. Jai atiteko 11 dviračių. M.Andriukaitienė juokėsi, kad visos kitos komandos užėmė antrąsias vietas ir buvo apdovanotos neregėta prizų gausybe. Naumiestietės namo grįžo su „Lututės“ leidyklos knygomis, plakatais ir DVD disku „Raudonoji knyga“.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.