Paskelbtas nuosprendis dvi moteris užkapojusiam vyrui

Praėjusį ketvirtadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį praėjusį pavasarį dvigubą žmogžudystę Kudirkos Naumiestietyje įvykdžiusiam 66-erių metų Šakių rajono gyventojui A. A. Š. Jis buvo kaltinamas itin žiauriai nužudęs dvi moteris – sugyventinę A. R. ir kaimynę M. D.
 
Praėjusių metų kovo 19 dienos „Draugo“ laikraštyje rašėme, kad Kudirkos Naumiestyje, Vytauto gatvėje esančiame aštuonių butų socialinės paskirties name,  A. R. apsigyveno prieš dvejus metus. Pasak tuometinio Kudirkos Naumiesčio seniūno Alfredo Vinco Puidos, moteris, peržiemojusi vieną žiemą, vėl grįžo į Kidulius, kur  kurį laiką gyveno pas sugyventinį. Tik prieš artėjančią žiemą vėl į Kudirkos Naumiestį moteris atsikraustė su ne kartą teistu, dešimčia metų jaunesniu sugyventiniu A.A.Š.
Seniūnijai žinomų, kaip mėgstančių išgirti asmenų bendras gyvenimas vieną praėjusių metų  kovo naktį baigėsi tragiškai. Po pensijos gavimo minėtoji pora ir tame pačiame gyvenusi moteris M. D. draugiškai lenkę taurelę dėl nežinomų priežasčių susipyko. Vyriškis moteris ėmėsi auklėti kirviu.

Vidurnaktį prie minėtojo namo durų lauke buvo rastas kaimynės M. D. kūnas su kirstinėmis žaizdomis galvoje. Namo priebutyje taip pat su kirstinėmis žaizdomis galvoje ir kakle rastas A. R. kūnas. Įtariamasis neblaivus A.A.Š. buvo sulaikytas už šiuos itin žiaurius nužudymus.

Kaip informavo Kauno apygardos teismas, pats kaltinamasis savo kaltės nepripažino, teigė, kad blogai atsimena, kas vyko tą naktį. Įvykius prisimena tik nuo to momento, kai jį pažadino policijos pareigūnai – šiuos iškvietė moterų kūnus radę kaimynai.
Teismas atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pobūdį ir pavojingumo laipsnį, tikslus ir motyvus, į kaltės formą ir rūšį, į kaltinamojo asmenybę ir tai, kad nusikalstamą veiką padarė būdamas neblaivus ir A.A.Š. skyrė aštuoniolika metų laisvės atėmimo pataisos namuose. Taip pat priteisė 35 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą M. D. sūnui, kuris byloje pripažintas nukentėjusiuoju.

Nuosprendis per  20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.