Chuliganai nuniokojo miesto aikštę

automatas sudauzytasRugpjūčio 20 d. rytą pro renovuotą Šakių miesto aikštę ėję gyventojai išvydo nemalonų vaizdą – chuliganai sudaužė šalia fontano esantį aparatą, į kurį įmetus vieno euro monetą buvo galima užsisakyti pasirinktą melodiją.
 
Nuotr. Chuliganai nusiaubė miesto aikštėje šalia kariliono esantį aparatą – kietu daiktu išdaužė jo stiklą.
 
Apie šį įvykį Šakių seniūnijos darbuotojas pranešė atostogaujančiam miesto seniūnui Daliui Jasevičiui dar rugpjūčio 19 d., kai vienas seniūnijos darbuotojas pastebėjo suniokotą aparatą. Akivaizdu, kad aparatas buvo sudaužytas specialiai trenkiant į jį kokiu nors kietu daiktu. Dėl šio įvykio Šakių seniūnas kreipėsi į policiją.

Dar nepraėję nė du mėnesiai, kai rekonstruota miesto aikštė džiugina tiek Šakių gyventojus, tiek atvykstančius į mūsų kraštą. Net ir karštomis vasaros dienomis, kai temperatūra pakildavo gerokai virš 30 laipsnių, centrinėje miesto aikštėje niekada netrūkdavo lankytojų. O ką jau kalbėti apie savaitgalius ar įvairias progas, kai žmonės mielai ateina į aikštę, daugelis mėgsta nusifotografuoti prie kariliono. Aišku, per tuos nepilnus du mėnesius buvo visokių nesusipratimų. Pasirodo, kad kartai neveikdavo prie fontano įrengtas aparatas, į kurį įmetus vieno euro monetą buvo galima užsisakyti melodiją, kurią čia pat skambina kariliono varpai.

Akivaizdu, kad ne visiems žmonėms norisi džiaugtis ir grožėtis atsinaujinančiu miesto skveru. Vis dar atsiranda tokių, kuriems nesvarbu nei viešasis interesas, nei estetinis vaizdas. Gal padėtis pasitaisytų, jei nusikalsti linkę žmonės žinotų, kad miesto aikštė yra stebima vaizdo kamerų?

Projektą kuravęs Šakių savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas sako, kad miesto aikštėje yra numatyta įrengti ir stebėjimo kameras. Gal jos ateityje padės išvengti panašių incidentų? V. Girdauskas sako, kad dėl padarytos žalos atlyginimo savivaldybė ketina kreiptis ir į draudimo bendrovę, nes turtas buvo apdraustas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.