Gaisras nuniokojo javų lauką

dega pievosRugpjūčio 20 vakarą Kidulių seniūnijos Valenčiūnų kaime užsiliepsnojo kviečių laukas. Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos priežiūros poskyrio viršininkas Gintaras Ščajevas sako, kad gaisrą laukuose sukėlė vienas vietinis to kaimo gyventojas, kuris savo sodyboje degino sugrėbtą sausą žolę.
 
Nuotr. Dėl neatsargaus elgesio su ugnimi Valenčiūnų kaime sudegė 2 ha 15 a javų laukas.
 
Vėjo genama ugnis didžiulį lauką pelenais dengta žeme pavertė gan greitai. Išdegė net 2 ha 15 a javų plotas. Ugniagesiams gelbėtojams gesinti gaisrą padėjo pats laukų savininkas, apardamas degantį lauką, kad ugnis toliau nesiplėstų. Gaisrą sukėlusiam asmeniui už tokį neatsakingą elgesį su ugnimi gresia administracinė bauda. Nuostoliai dar tikslinami.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai neslepia, kad rajone kiekvienais metais ugnis nuniokoja keletą kombainų ir kitos žemės ūkio technikos, taip pat keletą hektarų javų laukų. Kad nelaimių būtų mažiau, o jau įvykusios nelaimės pasekmės nebūtų tokios skaudžios, reikėtų atminti pagrindinius priešgaisrinės saugos reikalavimus. Specialistai teigia, kad gaisrų priežastis dažnai būna neatsakingas žmogaus elgesys, tad prašo visų rajono gyventojų, atsižvelgiant į situaciją, kad kelinta savaitė trunka sausros periodas, itin atsargiai elgtis su ugnimi. Ilgą laiką lietaus nepalaistyta gamta – sausa it parakas ir gali užsidegti nuo menkiausios žiežirbos.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.