Reido metu įkliuvo neblaivūs vairuotojai

Praėjusį savaitgalį Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai vykdė sustiprintą patruliavimą apskrityje. Neblaivių vairuotojų nustatyta ir Šakių rajone.
 
Siekiant sumažinti eismo įvykių, kuriuose žūsta ar nukenčia žmonės, Marijampolės apskrityje vyko specialus reidas neblaiviems asmenims nustatyti. Akivaizdu, taurelę pakelti mėgstantys vairuotojai iš svetimų klaidų nepasimoko. Reido metu patikrinta apie vieną tūkst. transporto priemonių vairuotojų, iš jų 622 patikrintas blaivumas.

Reido metu nustatyta, kad aštuoni vairuotojai vairavo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo. Net devyni vairuotojai, iš kurių du Šakių rajone (Marijampolės sav. –  keturi, Vilkaviškio r. sav. – du), už vairo sėdo neblaivūs.

Nustatyti ir kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Sulaikyti keturi asmenys, neturėję teisės vairuoti. Taip pat nustatytas vienas atvejis, kai vairuoti transporto priemonę buvo perduota teisių neturinčiam asmeniui. Trijų vairuotojų automobiliai neturėjo transporto priemonės techninės apžiūros. Be to, aštuoni vairuotojai vairavo neprisisegę saugos diržų. Nustatytas vienas žmonių vežimo taisyklių pažeidimas.

Net 13 pažeidimų padarė pėstieji ir dviratininkai. Šeši dviratininkai gatvėmis važiavo girti, iš jų trys Šakių rajone (Marijampolės sav. – vienas, Vilkaviškio r. sav. – du).
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.