Rajono pareigūnai profesinę dieną mini kukliai

policija minejimasŠiųmetis profesinės policijos dienos minėjimas kitoks. Atsisakę tradicija tapusių iškilmių Zyplių dvare rajono pareigūnai Angelų sargų dieną mini savame rate. Šiandien už juos aukojamos šv. Mišios, vakar nusipelniusieji pareigūnai buvo pagerbti Marijampolės apskrities vyriausiajame komisariate.
 
Atsisakė iškilmių
 
Kaip teigė Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis, kai kuriose apskrityse jau gana seniai nusistovėjusi tradicija, jog visi apskrities vyriausiojo policijos komisariato padaliniai Policijos dieną oficialiame renginyje mini vienoje vietoje. „Mūsų apskrityje nutolusieji komisariatai minėdavo atskirai. Mūsų kolektyvas  profesinę dieną mini grynai savame darbuotojų rate“, – sakė M. Akelaitis. Šiemet oficialų profesinės dienos paminėjimą nuspręsta organizuoti Marijampolės apskrities vyriausiajame policijos komisariate.
 
Pagerbė nusipelnusius

Vakar į Marijampolę sugužėjo apskrities policijos pareigūnai. Už nuopelnus tarnystei padėkomis, pasižymėjimo ir atminimo ženklais pareigūnus apdovanojo apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Skirmantas Andriušis. Oficialios ceremonijos metu pagerbti septyni Šakiuose dirbantys pareigūnai.

Patrulių būrio vyriausieji patruliai Andrius Mureika ir Deividas Misevičius gavo padėkas.

Antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ viršininkas S. Andriušis apdovanojo Viešosios policijos skyriaus viršininkę Ramunę Girdauskienę ir Migracijos skyriaus Šakių grupės vyresniąją specialistę Redą Kazlauskienę.

Patrulių būrio vyriausiąją patrulę Aureliją Vaitkevičiūtę apdovanojo trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“. Viešosios policijos skyriaus vyresniąją specialistę Odetą Rekešienę – antrojo laipsnio policijos atminimo ženklu „Už ištarnautus metus“.

Trečiojo laipsnio policijos atminimo ženklą „Už ištarnautus metus“ viršininkas įteikė Prevencijos poskyrio vyresniajai specialistei Aušrai Mockevičiūtei.
 
Trūksta pareigūnų

Šiandien profesinę dieną minintis rajono komisariato viršininkas M. Akelaitis sako – komisariate trūksta policijos pareigūnų. Anot jo, jeigu vieną dieną stebuklingu būdu atsirastų dešimt papildomų darbuotojų, jiems tuoj pat duotų darbo. „Darbuotojų trūkumą jaučiame Patrulių būryje, nors visai neseniai prie kolektyvo prisijungė trys Lietuvos policijos mokyklos absolventai. Tačiau pareigūnų šiame padalinyje vis dar trūksta“, – sakė M. Akelaitis. Tikimasi kitąmet rajone sulaukti naujų absolventų.

Ne mažiau jaudina po naujųjų artėjantys pokyčiai. „Dėl naujojo vidaus tarnybos statuto įsigaliojimo po naujųjų metų artėja pokyčiai. Kol įgyvendinantys teisės aktai dar nėra patvirtinti, tai ir gyvename suvokdami, jog artėja permainos, o kiek jos konkrečiai palies kiekvieną ir kiek bus pozityvios (tikimės tik tokių), parodys laikas“, – kalbėjo M. Akelaitis, šventės proga kolektyvui linkėdamas optimizmo ir tikėjimo, jog jų tarnystė žmonėms labai reikšminga ir pastebima.

Giedrė Merčaitienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.