Teisme – atvirų durų diena

teismePenktadienį Šakių rajono apylinkės teisme kartu su rajono mokymo įstaigų moksleiviais atvirų durų dienos renginyje paminėta LR Konstitucijos diena.
 
Nuotr. Atvirų durų dienoje teisėja Lina Antanaitienė supažindino rajono moksleivius su teismų darbo specifika.
 
Spalio 23 d. Šakių rajono apylinkės teisme lankėsi Kidulių pagrindinės mokyklos ir šios mokyklos Sudargo M. Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyriaus, Sintautų pagrindinės mokyklos ir Šakių „Varpo“ mokyklos moksleiviai. Į tradiciniu tapusį atvirų durų dienos renginį, skirtą Konstitucijos dienai paminėti, moksleivius pakvietė Šakių rajono apylinkės teismas.

Laikinai einanti teismo pirmininko pareigas Lina Antanaitienė moksleiviams ir juos lydintiems mokytojams trumpai pristatė Lietuvos Respublikos teismų sistemą, teismuose nagrinėjamų bylų rūšis, teisėjo, prokuroro, advokato mantijas, ženklus, paaiškino, kaip tampama teisėju.

Inscenizuotame baudžiamosios bylos dėl asmens sveikatos sužalojimo teisiamajame posėdyje moksleiviai buvo pakviesti užimti proceso dalyvių vietas teismo posėdžių salėje. Šios inscenizacijos metu moksleiviai sužinojo, kad posėdžio dalyviai turi laikytis įstatymuose nustatytų elgesio ir bendravimo su teisėju taisyklių: prokuroras palaiko kaltinimus ir gina nukentėjusiojo teises,  advokatai gina kaltinamuosius. Teisėjas, išklausęs visus proceso dalyvius, susipažinęs su bylos rašytiniais dokumentais, priima ir paskelbia galutinį sprendimą Lietuvos Respublikos vardu.

Teisėja L. Antanaitienė sulaukė ir dalyvių klausimų apie apskųsto nuosprendžio, kuriuo paskirta bausmė kaltinamajam, vykdymą, kaip vyksta nepilnamečių liudytojų apklausos, kiek laiko teisėjas praleidžia posėdžių salėse, ar teismo posėdžių salėse būna muštynių ir ar galima prašyti, kad teismo posėdis nebūtų viešas.

Renginio pabaigoje teisėja visiems padėkojo už dalyvavimą, o inscenizuoto posėdžio teisėjui Normantui, prokurorui Martynui, nukentėjusiajam Pauliui, kaltinamiesiems Mantui, Karoliui ir Kazimierui, advokatėms Ingridai, Almai, Rimintai ir kitiems aktyviems renginio dalyviams įteikė po atminimo dovanėlę.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.