Rocičkių užkardoje vyko pratybos

Spalio 26 d. pasienyje su Rusija VSAT Pagėgių rinktinės Rocičkių užkardoje Teisės ir valstybės sienos apsaugos programos studentams surengtos pratybos, kurių metu jie atliko įvairias dokumentų kontrolės ir sienos stebėjimo užduotis bei susipažino su sienos apsaugos subtilybėmis. Pratybų tikslas – išmokyti būsimuosius VSAT pareigūnus orientuotis įvairiose  situacijose ir priimti tinkamus sprendimus.
 
Pratybose dalyvavo Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultete pagal Teisės ir valstybės sienos apsaugos studijų programą besimokantys 25 antrakursiai. Su jais dirbo laikinai einanti fakulteto Valstybės sienos apsaugos katedros vedėjos pareigas Danguolė Seniutienė, katedros lektoriai Vladimiras Andrejevas, Rolandas Nagrockas ir Linas Ubartas. Pastarasis yra ir Rociškių užkardos pareigūnas. Be šių pedagogų, pratybas organizavo ir joms vadovavo Rociškių užkardos vadovybė bei kiti šio VSAT padalinio pasieniečiai.

Pratybų pradžioje į užkardą atvykusius būsimuosius pasieniečius Rociškių pareigūnai supažindino su operatyvine padėtimi užkardos veikimo teritorijoje, pravedė instruktažą apie pratybų eigą ir tvarką. Vėliau studentų pogrupiai kartu su priskirtais užkardos pareigūnais vyko į Ramoniškių punktą bei vietas keliuose Sudargas–Kiduliai, Sudargas–Slavikai ir prie sienos su Rusija linijos. Kiekvienoje iš šių vietų studentų grupės dirbo po 1 val., vėliau keisdavosi. Visose studentų darbo vietose buvo imituojami pažeidimai. Studentai turėjo juos nustatyti ir priimti atitinkamus sprendimus. Manoma, kad tokio pobūdžio pratybos padės parengti kuo daugiau kvalifikuotų specialistų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.