Viešąją tvarką padeda užtikrinti ir jaunieji policijos rėmėjai

policijos remejaiPrie Šakių rajono policijos komisariato  veikia judėjimas ,,Jaunieji policijos rėmėjai“ – savanoriškas moksleivių susivienijimas, įsteigtas padėti teisėsaugos institucijoms įgyvendinti nepilnamečių nusikalstamumo ir kitų teisės pažeidimų prevenciją.

Nuotr. Jaunieji policijos rėmėjai susiruošę į naktinį žygį Plokščiuose.

Dvidešimt šešis jaunuosius policijos rėmėjus (JPR) nuo 2014 m. koordinuoja komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Aušra Mockevičienė. Pareigūnė džiaugiasi, kad JPR tampa moksleiviai ne tik iš Šakių miesto („Žiburio gimnazija“), bet ir kaimo mokyklų (Lukšių Vinco Grybo gimnazija, Kudirkos Naumiesčio gimnazija, Slavikų pagrindinė mokykla,  Gelgaudiškio pagrindinė mokykla, Plokščių mokykla-daugiafunkcis centras). A.Mockevičienės teigimu, atsiranda vis daugiau norinčių tapti jaunuoju policijos rėmėju, bet šiuo metu jų skaičius yra ribojamas.
 
JPR judėjimas Lietuvoje atsirado apie 1998 metus. Šio judėjimo  steigėjas buvo Policijos departamentas prie LR VRM ir visuomeninė organizacija „Stabdyk nusikalstamumą”.

Šiais metais buvo priimti bei įsigaliojo JPR nuostatai, kuriuose yra numatyti JPR veiklos tikslai, jų teisės ir pareigos, veiklos organizavimas ir pan.  

Šakių rajono policijos komisariate JPR judėjimas egzistuoja nuo 2000–2001 metų. Anksčiau tai buvo būreliai mokyklose, su jaunaisiais policijos rėmėjais dirbdavo ir pedagogai, ir nepilnamečių reikalų inspektorės, o nuo 2014 metų – tai jaunimo grupė prie Šakių rajono policijos komisariato.

JPR veikla aktyvi, atsakinga, pilietiška ir sportiška. Šventėse jie padeda užtikrinti viešąją tvarką, viešąjį saugumą, nukreipia transporto priemonių eismą, veda dviračių vairavimo varžybas, rengia viktorinas ir piešinių konkursus saugaus eismo tema, daro akcijas savižudybės prevencijos tema, lankosi mokyklose, vaikų dienos centruose, supažindina moksleivius su policijos darbu, dalyvauja dviračių žygiuose, stovyklose.  Šiuo metu jaunieji policijos rėmėjai kartu su suaugusiais policijos rėmėjais krepšinio varžybose, kurios vyksta Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre,  padeda užtikrinti viešąją tvarką.

Policijos profesinės šventės proga šiais metais trys jaunieji policijos rėmėjai – Karolis Piliutis, Dominyka Balčiūtė ir Evelina Kudirkaitė – buvo apdovanoti padėkomis ir asmeninėmis dovanėlėmis.

Pasak Aušros Mockevičienės, nuo šių metų gruodžio mėnesio turėtų startuoti projektas „Jaunųjų policininkų mokyklėlė”. Šiame projekte, kurį vykdys Šakių rajono policijos komisariatas kartu su asociacija NoviHomines, jau esantys jaunieji policijos rėmėjai ir norintys jais tapti bus supažindinami su policijos veiklos pagrindais, veikiančiomis tarnybomis,  baudžiamuoju ir administraciniu kodeksu ir kt.

Jaunuoju policijos rėmėju gali tapti nepriekaištingos reputacijos  vaikai ir jaunuoliai nuo 12 metų (iki šių metų spalio mėn. buvo nuo 14 metų) iki 18 metų. Norint tapti jaunuoju policijos rėmėju reikia kreiptis į Šakių rajono policijos komisariato VPS PP vyresniąją specialistę Aušrą Mockevičiūtę, kuri koordinuoja JPR veiklą, ir  užpildyti prašymą su tėvų sutikimu.

Vilma Staneikienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.