Kriminalai (2015-12-15)

Apvogė
Gruodžio 10 d. Gelgaudiškio seniūnijos Daukantiškių kaimo gyventojas (21 m.) pastebėjo, jog iš nerakinto automobilio „Audi A8“, kuris buvo trumpam paliktas Šakiuose Kudirkos gatvėje esančios įmonės teritorijoje, pavogta piniginė su 800 eurų, pareiškėjo vardu išduota asmens tapatybės kortelė, banko kortelės ir vairuotojo pažymėjimas. Nuostolis 820 eurų.

Gruodžio 11 d. Griškabūdžio seniūnijos Pentiškių kaimo gyventoja (93 m.) pranešė policijai, kad, nuplėšus pakabinamą spyną nuo durų, įsibrauta į jai priklausantį ūkinį pastatą, iš kur pavogtas dvi metalinės talpos su 400 litrų žymėtų dyzelinių degalų. Nuostolis 230 eurų. Turtas draustas.

Gruodžio 11 d. apie 16 val. senolei (86 m.), gyvenančiai Kriūkų seniūnijos Joginiškių kaime, paskambino vyras, kuris prisistatė policijos pareigūnu ir pasakė, kad jos dukra padarė eismo įvykį ir sužalojo žmogų, kurio operacijai reikalingi pinigai. Maždaug po valandos į namus atėjusiam nepažįstamam jaunuoliui (apie 20 m.) senolė atidavė 3000 eurų.
 
Avarija
Gruodžio 11 d. apie 20 val. kelyje Kaunas–Šakiai, Lekėčių kaimo ribose, Sintautų miestelio gyventojas (18 m.), vairuodamas automobilį „VW Passat“, atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi važiavusio ir stabdžiusio automobilio „Mersedes Benz“, vairuojamo kauniečio (24 m.), galinę dalį ir nuvažiavo į griovį. Eismo įvykio metu buvo sužaloti automobilio „Mersedes Benz“ keleivė (24 m.) ir automobilio „VW Passat“ keleivis (20 m.). Abu buvo pristatyti į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninę ,,Kauno klinikos“. Abiejų automobilių vairuotojai buvo blaivūs, vairuotojo pažymėjimus turi.

Smurtavo
Gruodžio 12 d. Kudirkos Naumiesčio gyventojas (19 m.) pranešė, kad apie 5 val., išgertuvių metu kilus konfliktui, Kudirkos Naumiestyje Vilkaviškio gatvėje esančiame bute jį sumušė nepažįstamas asmuo. Šakių ligoninėje jam nustatyta diagnozė: veido sumušimas, žaizda veido srityje.

Gruodžio 12 d. gautas Lekėčių miestelio gyventojos (23 m.) pranešimas, kad apie vidurnaktį jai žinomo asmens namuose Sudargo miestelyje ją sumušė iš matymo pažįstama moteris. Šakių ligoninėje moteriai diagnozuota galvos sumušimas, kairės plaštakos, kojos, akies paviršiniai sumušimai, poodinės kraujosruvos bei nubrozdinimai.

Apgadino
Gruodžio 12 d. policija gavo uždarosios akcinės bendrovės vadybininko pranešimą, kad apie 8 val. buvo pastebėta, jog iš teritorijos, esančios Šakiuose Kęstučio gatvėje, pavogtas bendrovei priklausantis vilkikas MAN TGX. Vilkikas rastas apgadintas, paliktas netoliese esančioje teritorijoje Kęstučio gatvėje. Nuostolis tikslinamas.

Gruodžio 12 d. gautas uždarosios akcinės bendrovės darbuotojo pranešimas, kad iš dirbtuvių pastato, esančio Šakiuose Kęstučio gatvėje, buvo pavogtas šiai bendrovės priklausantis automobilis VW PASSAT. Vėliau automobilis buvo rastas apgadintas dirbtuvių pastate. Į pastatą patekta atstūmus lauko duris. Nuostolis tikslinamas.

Sumušė
Gruodžio 13 d. Kidulių seniūnijos Maštaičių kaimo (Kidulių sen.) gyventoja (51 m.) pranešė policijai, kad namuose prieš ją smurtauja sugyventinis (47 m.). Moteriai Šakių ligoninėje diagnozuota paviršiniai veido, kaktos, krūtinės sumušimai, poodinė hematoma, šonkaulio lūžis.

Dingo
Gruodžio 13 d. apie 22 val. policija gavo pranešimą, kad iš Šakių vaikų globos namų apie 19 val. išėjo ir iki šiol negrįžo globotinė (17 m.).

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.