Skaistakaimyje išaiškintas stambus brakonierius

ginklaiSausio 4 d. į Trako kaimo, esančio Gelgaudiškio seniūnijoje, negyvenamą sodybą atvykęs jos savininkas Jonas Treinys rado nemalonų reginį – kilpoje pagautą stirną. Sodybos šeimininkas apie tai pranešė Aplinkos apsaugos tarnybai.

Nuotr. Gelgaudiškio seniūnijoje aplinkosaugininkai rado nelegaliai laikytų ginklų ir kilpoje pagautą stirną.

Atvažiavę gamtininkai apėję sodybą rado ir nuėmė dar 9 kilpas. Kilo įtarimas, kad kilpas galėjo pastatyti pilietis K. A. (45m.), gyvenantis gretimame Skaistakaimio kaime. Nuvykus į jo gyvenamą sodybą, pagal pėdsakus sniege šiaudų kupetoje rastas maišas, kuriame buvo lygiavamzdis medžioklinis šautuvas, savadarbis graižtvinis šautuvas, įvairūs šoviniai, prietaisai šovinių užtaisymui ir dar 12 vienetų kilpų, skirtų gyvūnams gaudyti. Gamtosaugininkai iškvietė policijos pareigūnus, kurie piliečio K. A. sodyboje rado ir konfiskavo nelegaliai laikytus ginklus: savadarbį pistoletą, lygiavamzdį šautuvą, pistoleto dėtuvę, dviejų skirtingų diametrų savadarbius šaunamuosius įtaisus, įrangą šoviniui užtaisyti, 32 vienetus kapsulių, 9 vienetus šratų ir 422 vienetus įvairaus kalibro šovinių.
 
Pasak Šakių rajono agentūros vedėjo Kęstučio Lopetos, radus negyvą stirną ir kilpas pirmoje sodyboje, kilo įtarimas, kad brakonierius gyvena kažkur netoliese. Motinai priklausančioje sodyboje pilietis K. A. buvo įsikūręs vienas. Jis verčiasi atsitiktiniais darbais. Anot K. Lopetos, brakonierius tikriausiai pastebėjo gretimoje sodyboje esančius gamtosaugininkus, todėl pirmiausia puolė slėpti brakonieriavimo amuniciją ir krauti ją į maišus. Pas jį atvykus aplinkosaugininkams, K.A. neprisipažino turintis nelegalių ginklų, todėl inspektoriams teko sekti jo pėdsakais sniege. Radus neteisėtus ginklus, inspektoriai iškvietė policiją, o patys iš brakonieriaus konfiskavo dar 12 kilpų žvėrims gaudyti. Jos buvo paslėptos su kitais ginklais maiše.

Už maiše aptiktas kilpas brakonieriui gresia bauda nuo 289 iki 868 eurų. Už kitus aptiktus nelegalius daiktus vyrui gresia laisvės atėmimo bausmė nuo ketverių iki aštuonerių metų. Tiriama, ar ir kaimyninėje sodyboje rasta stirna ir kilpos priklauso tam pačiam asmeniui K. A.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.