Pernai rajone kilo daugiau gaisrų

Pernai Lietuvoje kilo 12 tūkst. 18 gaisrų. Mūsų rajone praėjusiais metais buvo 95 gaisrai,  (2014 m. – 87 gaisrai). Rajone 2015 metais gaisrų skaičius, lyginant su 2014 metais, išaugo 9 proc.

Praėjusiais metais mūsų rajone gaisrų metu du žmonės žuvo ir vienas patyrė traumą (2014 m. rajone gaisrų metu žuvo net keturi žmonės, o šeši buvo traumuoti). Pagrindinė žmonių žuvimo gaisruose priežastis – alkoholis ir rūkymas.
 
Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistų manymu, gaisrų augimą šiais metais lėmė sausas rugpjūtis – vien per šį mėnesį rajone kilo 33 gaisrai (35 proc. gaisrų nuo viso per metus kilusių gaisrų skaičiaus).

Pagrindinės gaisrų priežastys, kaip ir kasmet, išlieka neatsargus žmogaus elgesys (38 gaisrai), elektros įrenginių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai (12 gaisrų), neatsargus rūkymas (11 gaisrų), tyčinė žmonių veika (9 gaisrai). Dėl krosnių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų praėjusiais metais kilo tik keturi gaisrai arba 4 proc. mažiau negu 2014 metais. Praėjusiais metais  po 10 gaisrų kilo gyvenamuosiuose namuose ir gyventojų ūkiniuose pastatuose, degė 2 lengvieji automobiliai, 5 gaisrai kilo miškuose, 20 – pievose, 5 kartus degė javų kombainai, 17 – degė šiaudai ir ražienos, 13 – buitinių atliekų konteineriai, įvairios atliekos. Atvirose teritorijose kilo 52 gaisrai – išdegė 18,2 ha pievų, ražienų, 0,12 ha miško paklotės.  

Gaisringiausios savaitės dienos laikomos antradieniai ir šeštadieniai. Šiomis dienomis kilo po 17 gaisrų. Gaisringiausias paros laikas, anot ugniagesių gelbėtojų, – 14–17 val.

Be gaisrų gesinimo, ugniagesiai gelbėtojai 131 kartą vyko į įvairius gelbėjimo darbus (2014 m. – 126).

Daugiausiai gaisrų kilo:
Šakių sen. – 14,
Kriūkų sen. – 12,
Lukšių sen. – 12,
Kudirkos Naumiesčio sen. – 11,
Šakių mieste– 11,
Gelgaudiškio sen. – 8,
Griškabūdžio sen. – 7,
Lekėčių sen. – 4,
Slavikų sen. – 4,
Žvirgždaičių sen. – 4,
Kidulių sen. – 3,
Plokščių sen. – 2,
Sintautų sen. – 2,
Barzdų sen. – 1.
Sudargo seniūnijoje gaisrų nekilo.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.