Vogtu automobiliu tikslo nepasiekė

Sausio 25 d. Šakių rajono apylinkės teismas išnagrinėjo bylą ir paskelbė nuosprendį 25-erių metų Kelmės gyventojui J. B., kuris praėjusių metų rugsėjo 25 d. įsigijo Vokietijoje vogtą automobilį. Policijos pareigūnams jis įkliuvo dar praėjusių metų rugsėjo 26 d. Barzdų seniūnijos Mergbūdžio kaime, kai po ilgo persekiojimo buvo sulaikytas mūsų rajone.

Pripažino savo kaltę

Kaltinamasis J. B. savo kaltę teisiamajame posėdyje pripažino, be to, jo kaltė įrodyta turint dar dviejų liudininkų parodymus. Kaltinamasis J.B. teisiamajame posėdyje aiškino, kad jis įsivėlė į šią nusikalstamą veiką, kai rugsėjo mėnesį kreipėsi į vieną asmenį pagal darbo skelbimą internete, kad ieškomas „B“ kategorijos vairuotojas. Paskambinęs nežinomam asmeniui, iš pradžių J. B. išgirdo atsakymą, jog kol kas vairuotojo nereikia, bet kai reikės, darbdavys jam paskambins. Po kelių dienų J. B. sulaukė skambučio ir pasiūlymo už 200 eurų atlygio skubiai iš Vokietijos parvaryti automobilį. Kaip teigė pats kaltinamasis, jis neįtarė, kad tai gali būti nelegali veikla – jam buvo pasakyta, kad reikia važiuoti į Vokietiją, ten jį pasitiks kitas nepažįstamas asmuo ir duos tolesnius nurodymus.
 
Užduotis – parvaryti automobilį

Su mikroautobusu nuvažiavęs į Vokietiją (Wiesbaden miestą) J. B. iš kito nepažįstamojo asmens gavo nurodymą, kad reikia kuo skubiau suktis ir parvaryti automobilį „BMW 335 D“ į Lietuvą. Esą visi automobilio dokumentai yra mašinoje. Nepažįstamasis kaltinamojo paklausė, ar šis nebijo važiuoti automagistrale Vokietijoje. Gavus atsakymą, jog nebijo vairuoti ilgo kelio vienas, kaltinamajam buvo pavesta vairuoti automobilį „BMW 335 D“.

Kurį laiką J. B., važiuojantį Vokietijos–Lenkijos sienos link lydėjo nepažįstami asmenys. Vėliau nurodymus, kur ir kokiais keliais važiuoti, jis gaudavo telefonu. Įtarimų, jog su automobiliu yra kažkas negerai, kaltinamajam sukėlė tai, jog nerado mašinos dokumentų. Tačiau jam nepažįstamas asmuo pasakė, kad taip ir turi būti, o jeigu jį sustabdys policija, dokumentus atveš kitas asmuo į vietą.

Taip J. B. pravažiavo visus Vokietijos ir Lenkijos kelius. Įvažiavęs į Lietuvą iš to paties darbdavio telefonu jis gavo nurodymą, kad nestotų policijos pareigūnams, nes jeigu sustos, tai gaus 10 m. kalėjimo, kadangi mašina yra vogta. Neilgai trukus pilietį J. B. pradėjo persekioti policijos patruliai. Iš pradžių bandęs sprukti kaltinamasis vėliau suprato, kad niekur nepabėgs, tad paliko automobilį stovėti, o pats išlipęs bandė sprukti pėsčiomis. Po kurio laiko policijos pareigūnų jis buvo sulaikytas Barzdų seniūnijoje.

Kaltinamasis teigia, kad abiejų asmenų, kurie jį įtraukė į šią veiką, nepažįsta ir tokią užduotį atliko pirmą kartą. J. B. savo kaltės, kad vairavo automobilį ir bėgo nuo policijos pareigūnų bei viršijo tam tikrose vietose leistiną greitį, teismo posėdyje neneigė. Kaltinamasis jau du kartus yra įkliuvęs teisėsaugai – Kelmės rajono apylinkės teismas jį yra baudęs už įžūlų chuliganišką elgesį bei vagystę.

Šakių rajono apylinkės teismas pripažino J. B. padarius nusikaltimą pagal BK 189 straipsnio 2 dalį ir nuteisė laisvės atėmimu vieneriems metams ir devyniems mėnesiams bausmę atliekant pataisos namuose. Į bausmės laiką įskaičiuotas ir kaltinamojo laikino sulaikymo bei kardomojo kaltinimo laikas nuo praėjusių metų rugsėjo 26 d. iki nuosprendžio įteisinimo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.