Šakių pareigūnai – jau naujose patalpose

policija valymasLina POŠKEVIČIŪTĖ

Šiandien Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai persikelia į naują pastatą Šaulių gatvėje, kur patogiau bus ir interesantams, ir darbuotojams, ir sulaikytiesiems. Nors oficialaus atidarymo dar teks palaukti, policijos pareigūnai informuoja, kad senajame komisariate gyventojai nebus priimami. Savaitgalį jie gali kreiptis Bendruoju pagalbos centro telefonu 112.

Nuotr. Visą savaitę vyko paskutiniai valymo ir tvarkymo darbai, o šiandien vyks didysis persikėlimas su dokumentais, archyvais, darbo priemonėmis.

Visą šią savaitę vyko paskutiniai pasiruošimo persikraustyti darbai. Rajono policijos komisariato viršininką Mindaugas Akelaitį antradienį sutikome naujojo, dar dažais kvepiančio komisariato patalpose, kur statomi nauji baldai, kita įranga.

„Mažais žingsneliais judame tikslo link. Šiandien vyks didysis persikraustymas: archyvų, dokumentų, darbo priemonių“, – aprodydamas patalpas kalbėjo M. Akelaitis.

Naujasis pastatas – tai trijų aukštų administracinės patalpos, kurių plotas apie 1100 kvadratinių metrų, į kurį persikels ir apie 60 darbuotojų.

Pasak M. Akelaičio, gyventojams paslaugos bus teikiamos „vieno langelio“ principu, pas reikiamą pareigūną nukreips komisariato priimamajame dirbantis asmuo.

Svarbu yra tai, kad atskirtos interesantų ir darbo su sulaikytaisiais zonos. Pirmame aukšte įruoštos keturios trumpalaikio ir ilgalaikio sulaikymo patalpos, kuriose pagal galiojančius teisės aktus bus galima laikyti įtariamuosius, sulaikytus iki 48 val. asmenis ir piliečius, atliekančius administracinį areštą. Nusižengę įstatymams asmenys į pastatą vaikščios per atskirą įėjimą, iš viso pastate bus keturi įėjimai.

Naujajame komisariate šiuolaikiškai įrengti darbo, apklausos kabinetai, dokumentų saugojimo patalpos, konferencijų salė. Erdvesniuose kabinetuose dirbs po tris, keturis pareigūnus, o konferencijų salė, pasak viršininko, bus atvira ir visuomenės poreikiams.

M. Akelaitis ypač džiaugėsi darbuotojams skirtomis poilsio, persirengimo patalpomis, dušais.

Naujame pastate įsikurs Migracijos poskyris, Kriminalinės, Viešosios policijos skyriai, Kelių policijos grupės, Prevencijos poskyris ir kiti. M. Akelaičio teigimu, pastate dirbs Jurbarko centralizuotos kriminalinės policijos padalinys ir keturi pareigūnai, kurie aptarnauja mūsų rajoną.

Daug kritikos sulaukusioje prie pastato esančioje stoginėje bus statomi tarnybiniai automobiliai. „Gerai, kad naujasis komisariato pastatas yra miesto centre, tai užtikrins operatyvų reagavimą į įvykius, bet sklypas ir pati teritorija yra nedėkinga. Policijos interesantai automobilius galės pasistatyti šalia komisariato įrengtoje aikštelėje. Tačiau kur paliks automobilius policijos darbuotojai?“ – mąstė M. Akelaitis. Įsikūrus komisariatui pasirodys tikrieji policijos darbuotojų ir interesantų srautai, tada bus ieškoma sprendimo būdų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.