Už vagystę iš draugo – bauda

Griškabūdietis A. S. atėjęs į diskoteką apsivogė. Nors su nukentėjusiu M. T. jis susitaikė ir greitai atlygino žalą, bet baudos neišvengė.

Šių metų vasario 27 d., šeštadienį, apie 21 val. kaltinamasis A. S. atėjo į Griškabūdžio kultūros centre vykusią diskoteką. Teisme pasakojo, kad buvęs neblaivus, nes namuose gėrė alkoholį. Apie 22 val. šokių salėje priėjo prie pažįstamo M. T. ir norėjo jį supažindinti su panelėmis. Dar paklausė, ar turi pinigų. M. T. atsakius, kad neturi, abu išėjo į lauką parūkyti ir išgerti alaus. Nuėjo už kultūros centro pastato, kur gėrė alų. Tada M. T. pasakė A. S., kad turi 100 eurų, bet pinigų nedavė. Apie 23 val. abu grįžo į kultūros centro vestibiulį. Apie vidurnaktį A. S. pamatęs iš tualeto išeinantį M. T. priėjo prie jo ir iš džinsų priekinės kišenės ištraukė juodos spalvos piniginę, paėmė vieną 100 eurų kupiūrą, piniginę numetė ant grindų ir nuėjo šokių salės link.
 
M. T. pradėjo šaukti, priėjo prie diskotekoje tvarką prižiūrinčio S. R. ir pasakė, kad iš jo A. S. paėmė 100 eurų. Netrukus atvažiavo policija.

Kaltinamasis A. S. teisme pasakojo, kad su nukentėjusiu M. T. yra geri draugai. Norėjo iš draugo kažkiek pinigų atgauti už tai, kad yra daug jam padėjęs. Bet M. T. sakė, kad neturi, o sužinojęs, kad visgi turi, susinervino, ištraukė piniginę iš draugo kišenės ir paėmė pinigus. Kaltinamasis išsikvietė M. T. į namus ir pinigus atidavė. Jie susitaikė, pripažino, kad imti pinigų nereikėjo. Nukentėjusysis M. T. teisme taip pat parodė, kad nori susitaikyti.

Teismas kaltinamojo A. S. atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis pripažino tai, kad jis prisipažino įvykdęs nusikaltimą, kuriuo yra kaltinamas, ir nuoširdžiai gailisi bei savo noru atlygino turtinę žalą. Atsakomybę sunkinančia aplinkybe laiko tai, kad nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (nustatyta 1,66 prom.).

Kaltinamasis neprieštarauja, kad procesas būtų užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu, sutinka su jam siūloma bausme.

Skirdamas kaltinamajam A. S. bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad civilinis ieškinys nereiškiamas, be to, vaikinas dirba.

Šakių rajono apylinkės teismas A. S. pripažino kaltu padarius nusikaltimą ir baudžiamuoju įsakymu skyrė jam 15 MGL dydžio (564, 90 Eur ) baudą. Paskirtą bausmę sumažino trečdaliu ir paskyrė 10 MGL (376,60 Eur) baudą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.