Meilės trikampis baigėsi šūviais

Sintautų seniūnijos gyventojas J. A. nuteistas už tai, kad apsvaigęs nuo alkoholio, kilus žodiniam konfliktui, pneumatiniu šautuvu tyčia sužalojo moterį ir paliko be pagalbos, nors grėsė pavojus jos gyvybei.

2014 metų gruodžio 14 d. nukentėjusioji J. G. atvyko pas kaltinamąjį J. A., su kuriuo bendravo apie pusę metų. Dviese juodu gėrė šampaną. Kitą dieną atvažiavo J. A draugas, kuris atsivežė daugiau šampano, ir jie gėrė trise. Apie 13 val. J. A. kažkas paskambino, jis liepė nukentėjusiai J. G. ir draugui važiuoti namo. Po pusvalandžio J. A. grįžo su Kaune dirbančia moterimi V. G., su kuria taip pat draugavo. Kaltinamasis J. A., grįžęs ir savo kieme radęs dar neišvykusią J. G., ėmė ją keikti, vijo lauk, paėmęs malką jai sudavė tris kartus į nugarą, tačiau ji vis tiek nėjo.
 
Teisme moteris teigė  nėjusi, nes supyko, kad draugas ją apgaudinėja, be to, ji dar pasiūlė kartu likti visiems trims. Dėl šių žodžių J. A. įtūžo, nuėjo į kambarį, pasiėmė ginklą ir norėjo juo pagąsdinti J. G., kad ši pasišalintų iš jo namų. Nešaunamąjį ginklą jis pirko dar 2010 metais Kaune ginklų parduotuvėje tuometinės sutuoktinės L. V. vardu.

Kaltinamasis pasakojo, kad manė, jog ginklas neužtaisytas ir tik „tuščiu ginklu pokštelės“. Jis nuėjo prie namų tvoros, kur stovėjo J. G., viena ranka laikė vartus ir stūmė ją, o kita laikė ginklą, kuris iššovė. Kai neišgirdo šūvio garso, suprato, kad kažkas negerai, kad ginklas buvo užtaisytas švinuku ir kliudė moterį. Kaltinamasis nubėgo į namus, padėjo ginklą ir pasakė draugei V. G., kad pataikė J. G. Nukentėjusi teigė pajutusi didelį skausmą, prarado sąmonę. Kai atsipeikėjo, pajuto, kad ją neša į vidų ir guldo prie miegančio girto J. A. draugo.

Kaltinamais J. A. toliau pasakojo, kad jam pasirodė, jog pramušė tik odą, nes buvo truputį pakraujavę, jokios skylutės nebuvo. J. G. iš pradžių sakė, kad skauda, o paskui prašė vandens. Jis vis paduodavo vandens, tikėjosi, kad jai praeis, todėl nekvietė greitosios pagalbos. Dar jis užpylė brendžio ant žaizdos. Nukentėjusioji vis išlipdavo iš lovos, patupėdavo šalia lovos ir vėl atsiguldavo. Apie 19 val. nukentėjusioji pradėjo dusti, todėl paprašė J. A. iškviesti greitąją pagalbą, kuri moterį skubiai išvežė į ligoninę.

Medikai nustatė nukentėjusiai šalutinį kiauryminį pilvo kairės pusės ir užpilvaplėvinio tarpo sužalojimą, kuris komplikavosi vidiniu nukraujavimu į pilvaplėvės ertmę ir užpilpavaplėvinį tarpą, kas atitinka sunkų sveikatos sutrikdymą.

Kitą dieną kaltinamasis nuvažiavo į ligoninę ir prašė, kad nukentėjusi J. G. sakytų, kad ji sau į pilvą šovė pati. Nukentėjusioji tikino, kad jai po operacijos gulint reanimacijoje pas ją atėjo J. A. ir V. G., darė žodinį spaudimą, kad ji policijoje meluotų sakydama, kad jo šautuvu susižalojo pati. Ji buvo sutrikusi, išsigandusi.

2014 m. gruodžio 31 d., nukentėjusiai grįžus į namus, pas ją atvažiavo J. A. Ji užsiminė apie žalos atlyginimą, sakydama: jei jis neatlygins žalos, tai ji pasakys policijai viską, kaip buvo. Kaltinamasis J. A. iš karto sutiko, pasakė, kad žalą atlygins, vienas kitam paliko parašę raštus-pasižadėjimus atlyginti žalą. Nors, pasak nukentėjusios, kaltinamasis vėliau pasirašytą raštą norėjo atimti. Ji pareiškė 2899 eurų civilinį ieškinį moralinei žalai atlyginti.

Vėliau nukentėjusi sumažino iš kaltinamojo prašomos priteisti žalos dydį iki 2000 eurų Ji sutinka, kad J. A. žalą atlygintų iki birželio 16 d. Jo atsiprašymą priėmė. Kaltinamasis nuvežė jai dvi priekabas malkų, davė pinigų.

Kaltinamojo J. A. lengvinanti aplinkybė – jis prisipažino padaręs nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai gailisi, sunkinanti aplinkybė – nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Kadangi kaltinamasis neteistas, nebaustas, dalį žalos atlygino, kitą dalį įsipareigojo atlyginti, teismas mano, jog jis ateityje laikykis įstatymų ir naujų nusikaltimų nedarys.

Šakių rajono apylinkės teismas šių metų gegužės 16 d. sprendimu J. A. pripažino kaltu ir paskyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę. Ją sumažinus vienu trečdaliu paskyrė galutinę dvejų metų aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Bausmės vykdymą atidėjo trejiems metams.

J. A. turės atlyginti nukentėjusiai J. G. 2000 eurų neturtinės žalos bei 2442,41 eurus Valstybinei ligonių kasai – už J. G. gydymą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.