Susimušė su broliu

Kaunietis K. B. turės atidirbti 120 valandų viešųjų darbų už tai, kad atvykęs į svečius pas savo brolį jį išstūmė iš pirmo aukšto balkono ir dar sumušė.

Gegužės 4 d. apie 22 val. kaltinamasis K. B., būdamas jau neblaivus, atvažiavo pas savo jaunesnį brolį M. D. į namus Išdagų kaime, kur rado geriančius dar tris vyrus. K. B. prisėdo prie stalo, visi gėrė alų ir kortavo.

Po vidurnakčio abu broliai išėjo parūkyti į balkoną. Berūkydami juodu „pradėjo kepšioti ir traukti vienas kitą per dantį“, lyg norėdami parodyti, kuris „ kietesnis“. Nukentėjusysis M. D. teisme pasakojo, kad brolis jį pradėjo vadinti ožiu, gaidžiu, lopu. Kadangi nukentėjusysis M. D. taip pat buvo apsvaigęs nuo alkoholio (nustatytas 1,54 prom. girtumas), jis taip pat netylėjo ir brolį keikė panašiais žodžiais, griebė jį už kaklo ir jie susikibo. Kaltinamasis K. B. pasakė: „Ar nori, kad per balkoną išmesčiau?“ Nukentėjusysis atsakė: „Bandyk mest.“ Tuomet K B. brolį viena ranka paėmė už peties, kita už kojos ir persvėrė per balkono turėklą, kurio aukštis apie vieną metrą. Nukentėjusysis M. D. pasimuistė, o kadangi už brolį buvo daug stambesnis, išslydo šiam iš rankų ir nukrito po balkonu: kojos ant betoninių plytelių, visas kūnas į gėlyną. Jis labai supyko, stodamasis paėmė iš gėlyno saują žemių ir metė jas į balkone stovintį brolį, pataikė jam į veidą. K. B. iššoko iš balkono, paėmęs brolį už rankos pargriovė ant žemės, sudavė jam du kartus kumščiu į veidą. Nukentėjusysis M. D., kumščiu sudavęs broliui du smūgius į pilvą ir vieną kartą spyręs į dešinį šoną, nubėgo į namus kviesti policijos pareigūnų.
 
Teisme nukentėjusysis M. D. pareiškė, kad dėl incidento broliui pretenzijų neturi, civilinio ieškinio nereiškia. Jis tvirtino, kad sveikata jam sutrikdyta nebuvo, jis nesigydė, pas teismo medicinos ekspertą vykti atsisakė. Su broliu jie susitaikė. Kaltinamasis K. B. teigė, kad išmesti brolio tikrai nenorėjo, norėjo tik pagąsdinti.

Teismas kaltinamojo K. B. atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažino tai, kad jis prisipažino įvykdęs nusikaltimą, kuriuo yra kaltinamas, ir nuoširdžiai gailisi, sunkinančia aplinkybe – nusikaltimą padarė apsvaigęs nuo alkoholio.

Šakių rajono apylinkės teismas birželio 13 d. nuosprendžiu kaltinamajam K. B. skyrė šešių mėnesių viešųjų darbų bausmę, įsipareigojant per mėnesį dirbti po 30 valandų visuomenės labui. Paskirtoji bausmė buvo sumažinta trečdaliu, todėl jam teks dirbti keturis mėnesius (120 val.) viešųjų darbų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.