Kumščiai žmonai – už per garsią muziką

Nė karto neteistas, bedarbis rajono gyventojas D. D. pirmą kartą į teisiamųjų suolą atsisėdo už tai, kad mušė žmoną.

Šių metų liepos 13 d. kaltinamasis D. D. kartu su žmona namuose gėrė. Nukentėjusioji D. D. teisme pasakojo, kad jai paskambino kaimynė, kuri paprašė paskolinti pinigų. Ji juos nunešė. Tuomet pas kaimynę atėjo ir jos sutuoktinis, kuris žmonai priekaištavo, kad atidavė paskutinius pinigus ir, pasak nukentėjusios, kaimynei „vos neužvožė į veidą“.
 
Grįžusi namo moteris įsijungė muziką. Vyras liepė pritildyti. Ji vos pritildė, bet vyras jai smogė į akį. Nukentėjusioji susinervinusi numetė kompiuterį, o vyras dar kartą kumščiu sudavė jai į veidą. Kaltinamasis teismui sakė, kad susinervino dėl garsiai paleistos muzikos, nes miegojo mergaitė, todėl porą sykių ir trenkė žmonai. Jis mano, kad blogai padarė, jog trinktelėjo. Nurodė, kad dėl visko kaltas alkoholis. Teisme prisipažino, kad prieš 2–3 metus jau yra smurtavęs prieš žmoną. Sakė, kad metus laiko negėrė ir per tą laiką konfliktų nebuvo.

Nukentėjusioji D. D. teismo posėdžiu metu nurodė, kad nežino, kas iškvietė pareigūnus ir medikus. Pasak nukentėjusios, ją greitosios medicinos automobiliu medikai nuvežė į priimamąjį, bet ji pabėgo, nes, kaip pati sakė, nenorėjusi ilgai laukti gydytojo. Toliau nukentėjusioji pasakojo, kad pareigūnai ją pagavo gatvėje, nuvežė į skyrių ir surašė protokolą. Tuomet pareigūnai dar kartą nuvežė ją į priimamąjį, medikai apžiūrėjo akį, padarė nuotraukas. Kadangi niekas nebuvo sulaužyta, akis nepažeista, tai ją paleido. Moteris teigė, jog grįžusi išsimiegojo, o kitą dieną nuėjo į Vaikų teisių apsaugos skyrių, seniūniją. Pasak nukentėjusios, jai pasakė, kad vaikus atiduos su sąlyga, jeigu išsiskirs su vyru. Vakare juodu pasišnekėjo ir susitaikė. Moteris teismui sakė, kad vyras ne pirmą kartą ją muša ir ne pirmas kartas, kai atimami vaikai. Ji mano, kad tai nėra normalu. Vyrui ji vis duodavo šansą pasitaisyti, tikėdavosi, kad jis pasitaisys, ateis į protą. Ji vis tiek nori skirtis su vyru.

D. D. prisipažino padaręs nusikaltimą ir nuoširdžiai gailisi. Žmonos jis atsiprašė, su ja vėl bendrauja. Sunkinančia aplinkybe teismas laiko tai, kad jis nusikalstamą veiką įvykdė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Šakių rajono apylinkės teismas pripažino D. D. kaltu padarius nusikaltimą ir paskyrė laisvės apribojimą vieneriems metams. Bausmę sumažinus vienu trečdaliu, paskirta galutinė bausmė – laisvės apribojimas aštuoniems mėnesiams, įpareigojant D. D. per laisvės apribojimo terminą būti namuose nuo 22 val. iki 6 val. Be to, D. D. turės dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.