Savo kūdikį į šulinį įmetusi 19-metė stos prieš teismą

Šakių seniūnijos Papartynų kaime gyvenanti K. A.,  mėginusi savo kieme esančiame šulinyje paskandinti sūnų, pripažino kaltę – už pasikėsinimą nužudyti septynių mėnesių sūnų jai gresia laisvės atėmimas.

K. A. būklę ištyrę psichiatrai nustatė, kad nusikaltimo metu ji suvokė savo veiksmus ir gali būti teisiama. Anksčiau neteista, dėl savo poelgio besigailinti K. A. išvengė suėmimo – jai skirtas namų areštas.
 
Motina nuo vaiko šiuo metu yra atskirta, jai neleidžiama prie jo artintis. Šiuo metu vienerių metų ir dviejų mėnesių berniukas gyvena Šakių vaikų globos namuose. Įstaigos darbuotojų teigimu, jį dažniausiai lanko K. A. motina.

Vasario 10-osios rytą jaunos mamos į šulinį įmestą beveik septynių mėnesių sūnų išgelbėjo 60-metis kaimynas Algimantas Brazaitis, pas kurį mergina suvokusi, ką padarė, pirmiausia nubėgo. Nors visi jauną mamą apibūdino kaip tvarkingą, rūpestingą, mylinčią savo vaiką, ji teisėsaugai prisipažino, kad nenorėjusi auginti kūdikio dėl depresijos ir sunkios materialinės padėties. Apie tai, kad ją užpuolusi depresija, ji guodėsi kaimynui A. Brazaičiui, bet į tai niekas dėmesio nekreipė, niekas neįžvelgė galimos nelaimės. K. A. Papartynų kaime gyveno tėvo sodyboje, tačiau nemažą laiko dalį čia būdavo viena. Berniuką jauna mama augino taip pat viena.

Ji kovo 4 d. kreipėsi į Šakių rajono apylinkės teismą, kuris skyrė DNR ekspertizę vaiko tėvystės nustatymui 35 metų Šakių gyventojui D. B. Tėvystė nebuvo patvirtinta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.