Artimieji dėkingi už gaisro metu išgelbėtą moters gyvybę

gaisras vidus
Nuotr. Kilęs gaisras vos nenusinešė moters gyvybės, ugnis nuniokojo ne tik sienas, bet ir baldus, namų apyvokos daiktus.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Spalio 27 d. vakare gaisras kilo Striūpų kaime, Kęstučio gatvėje stovinčiame gyvenamajame name. Gaisrą pastebėjęs kaimynas iškvietė ugniagesius, pats bandė gesinti namą ir gelbėti kaimynę. Pirminiais duomenimis, gaisras kilo nuo ant stalo degančių žvakių.

Rūkstančius dūmus ir liepsnas pirmasis pastebėjo už 150 metrų gyvenantis Anatolijus Kazlauskas. Vyriškis pasakojo, kad iš pradžių pamanė, jog pas kaimynę deginama didelė šakų krūva, bet vis tiek sunerimo ir nubėgo iki kaimynės sodybos. Pamatęs, kad dega namas, Anatolijus parbėgo namo, pasiėmė gesintuvą ir laužtuvą, o grįždamas prie kaimynės namo paskambino bendruoju pagalbos telefonu.

„Degė namo mansarda, todėl ją pabandžiau pirmiausia gesinti, bet nepavyko numalšinti liepsnos. Tuomet patraukiau namo duris, jos buvo iš vidaus užkabintos, todėl nieko nelaukdamas jas išlaužiau... gavau pliūpsnį dūmų. Man pravėrus duris dūmai pradėjo sklaidytis, bandžiau įeiti, tuomet ir išgirdau gaisrinės sirenas, atsitraukiau ir laukiau pareigūnų“, – tragedijos vakarą prisiminė Anatolijus. Vyriškis gelbėtojus informavo, kad viduje gali būti žmogus.

Atvykus Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams, medinis, skarda dengtas namas degė atvira liepsna. Su deguonies kvėpavimo aparatais ugniagesiai įėjo į vidų, ant grindų rado gulinčią moterį, kurią skubiai išnešė iš degančios patalpos. 60-metę namo šeimininkę gaisrininkai gaivino, kol atvyko medikai. Greitoji medicinos pagalba moterį išgabeno į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių.

„Tas jausmas, kai žinai, kad name yra kaimynė, o pats vienas nieko negali padaryti, buvo siaubingas – įpuolu į vidų ir išbėgu dusdamas...“ – atviravo atsargos pareigūnas A. Kazlauskas ir pridūrė, kad tokioje situacijoje panašiai pasielgtų kiekvienas žmogus.

Nors gaisras buvo operatyviai užgesintas, tačiau namas buvo medinis, todėl gaisro metu visiškai išdegė virtuvė, joje buvę baldai, apdegė bei stipriai aprūko ir kitos patalpos bei namų apyvokos daiktai. Nukentėjusios dukra Aušra sakė, kad namo remontuoti neverta, tik nugriauti.

Šakių ugniagesiai mano, kad tik todėl, jog laiku pastebėtas gaisras ir iškviesti gelbėtojai, moteris liko gyva. Nelaimės vietoje dirbo du ugniagesių automobiliai.

Nukentėjusios moters dukra Aušra pasakojo, kad vėlų vakarą jai paskambinusi mamos kaimynė ir pasakiusi, kad mamos kieme Striūpuose stovi dvi gaisrinės ir kažką iš namo išneša. Aušra iki šiol negali atsigauti po patirto šoko, kai išgirdo žinią apie degantį mamos namą ir kai pamatė, kas iš jo liko. Moteris džiaugiasi, kad mama liko gyva ir dėkoja kaimynui, kuris laiku informavo ugniagesius, rizikavo savo gyvybe lįsdamas į pilną dūmų namą. Aušra įsitikinusi, kad tik šio žmogaus ir ugniagesių dėka, kurie išnešė per 100 kg sveriančią mamą iš gaisravietės, ji liko gyva.

„Mama pasakojo, kad vakare apie 21 val. buvo atsigulusi kambaryje, o kai pajuto dūmus, bandė iš to kambario kapanotis, nes išėjimas buvo tik per virtuvę. Mama virtuvėje atsirėmė į spintelę ir susmuko, daugiau ji nieko neatsimena, atsipeikėjo tik ligoninėje“, – sakė Aušra ir pridūrė, kad mamai mažas namelis buvo labai mielas, todėl ji nenorėjo niekur kitur kraustytis.

„Tą lemtingą vakarą mama degino žvakes, kurios nebuvo tinkamos deginti kambaryje, nes tai buvo kapų žvakės, jos buvo padėtos ant plastikinio stalo – kiek ten truko, kol žvakės įkaito ir stalas pradėjo rūkti“, – svarstė Aušra.

Šiuo metu nukentėjusi moteris gyvena pas dukrą Aušrą Sintautuose.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.