Aptalžė pažįstamą dėl tariamos vagystės

Spalio 3 d. nuosprendį išklausė Šakių seniūnijos gyventojas A. M. Trisdešimtmetis vyriškis pašalinių asmenų akivaizdoje viešoje vietoje sumušė pažįstamą, nes turėjo asmeninių nuoskaudų.

Šių metų liepos 23 d. vakarą kaltinamasis A. M. ėjo pro pažįstamo I. Č. namą, prie kurio pastarąjį ir sutiko. Nors I. Č. ir tiesė jam ranką norėdamas pasisveikinti, A. M. ne tik nepasisveikino, o smogė vaikinui į nosį taip, kad šis pargriuvo. Pargriuvusiam kaltinamasis dar kelis kartus spyrė. Teismui A. M. sakė, kad tą vakarą buvo apsvaigęs nuo alkoholio, todėl nepamena, kur pataikė, mano, kad į šonus. Tiksliai nepamena ir to, kiek kartų spyrė, teigia, kad tikrai ne vieną kartą. Teisme pasakojo, kad negalėjo susivaldyti, nes turėjo asmeninių nuoskaudų: įtarė, kad 2015 m. gruodžio mėnesį I. Č. pavogė iš jo 200 eurų, beje, dėl to į policiją nesikreipė, tikėdamasis, kad pinigai bus grąžinti.
 
Nukentėjusysis I. Č. teisme sakė, kad nežino, dėl ko jį sumušė A. M., tik prisimena, kad pažįstamas vyriškis keliu jam spyrė į nosį, kad parkritus iš nosies pradėjo bėgti kraujas. A. M. nuvijo I. Č. motina. Pastaroji teismui pasakojo, kad būdama bute išgirdo šauksmus kieme. Išėjusi į balkoną pamatė, kad prie namo esančioje pievoje yra mušamas jos sūnus I. Č., gyvenantis kartu su ja. Ji išbėgo į lauką ir atpažino asmenį, mušantį jos sūnų. Jai pasakius, kad iškvies policiją, A. M. nuo jos sūnaus atsitraukė.

Nukentėjusysis I. Č. teisme pareiškė, kad pretenzijų A. M. dėl sumušimo neturi, civilinio ieškinio nereiškia.

Šį įvykį matė ir daugiau pašalinių žmonių. Viena liudytoja pasakojo, kad, dirbdama vienoje kavinėje, pro praviras virtuvės duris pamačiusi muštynes, labai išsigando, tačiau nubėgo stabdyti mušančiojo. Anot jos, spyrių, smūgių gulinčiam vaikinui buvo suduota labai daug, jų skaičiaus pasakyti negali.

Kaltinamojo A. M. atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas laiko tai, kad jis kaltę pripažino visiškai ir nuoširdžiai gailisi įvykdęs nusikaltimą, sunkinančia – nusikaltimą padarė apsvaigęs nuo alkoholio.

Šakių rajono apylinkės teismas A. M. skyrė keturių mėnesių laisvės apribojimą, įpareigojant neatlygintinai išdirbti 80 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevyriausybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis. Be to, jam uždrausta įsigyti ir vartoti alkoholinius gėrimus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.