Policijos darbo organizavimo pertvarka jau ir Šakiuose

skeirys besarabovas
Nuotr. Šakių rajono teritorija padalinta į dvi dalis, už kurias bus atsakingi pareigūnai Vidmantas Skeirys (kairėje) ir Česlovas Besarabovas.

Policijos veiklos pertvarka Marijampolės apskrityje – jau finišo tiesiojoje: nuo gruodžio 5-osios pagal naują veiklos modelį pradėjo dirbti Šakių rajono policijos komisariatas. Seniūnams buvo pristatyti du vyresnieji policijos pareigūnai, kurie su savo komandomis aptarnaus 14 seniūnijų – aiškinsis, kas padarė nusikaltimus, tirs jų aplinkybes.
 
Policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis dar kartą paaiškino, kad bus du skyriai: Reagavimo ir Veiklos. Veiklos skyriuje dirbs visi buvę kriminalinės policijos skyriaus ir prevencijos poskyrio tyrėjai. Reagavimo skyriuje dirbs pareigūnai, kurie visą parą reaguoja į iškvietimus.

M. Akelaitis papasakojo, kad visa rajono teritorija padalinta į dvi dalis, jose paskirti po vieną vyresnįjį pareigūną, kurie kartu su kolegomis kriminalistais dirbs bendrose grupėse. Viršininkas pristatė pareigūnus, kurie šias teritorijas aptarnaus: Česlovas Besarabovas bus atsakingas už Sudargo, Gelgaudiškio, Kidulių, Plokščių, Slavikų bei Šakių seniūnijų teritorijas. Jo grupėje dirbs pareigūnai Laimutė Pečiulytė, Artūras Balčiūnaitis, Mindaugas Nacikūnas. Pareigūnas Vidmantas Skeirys aptarnaus Kriūkų, Lekėčių, Lukšių, Griškabūdžio, Barzdų bei Žvirgždaičių seniūnijas. Su juo minėtas teritorijas prižiūrės Gedvydas Birbilas, Simona Venslovaitienė ir Ramūnas Mozūraitis.

„Pareigūnai, dirbdami pagal naują modelį, galės apklausti nukentėjusius, liudytojus, ieškoti įtariamųjų, bendrauti su gyventojais. Anksčiau kriminalinės policijos pareigūnas negalėjo rašyti administracinio teisės pažeidimo protokolo, nors matydavo akivaizdų pažeidėją, o apylinkės inspektorius negalėjo atlikti ikiteisminio tyrimo veiksmų. Dabar, sujungus pajėgas, ekipažas gali padaryti viską: ir rašyti administracinio teisės pažeidimo protokolus, ir atlikti ikiteisminio tyrimo veiksmus“, – aiškino viršininkas. Jis ragino seniūnus bendradarbiauti su naujai paskirtais teritorijų pareigūnais, informuoti juos apie visus rūpesčius, neužsiauginti didelių problemų.

Viršininkas pripažino, kad vykdomos reformos vis dar susilaukia prieštaringų nuomonių: viena visuomenės dalis palaiko šį modelį, kita, beje, nemaža ir policijos darbuotojų dalis, yra prieš šį modelį, bet M. Akelaitis įsitikinęs, kad modelis veikia ir nuo to visuomenė tampa saugesne.

„Kalbėjausi su kolegomis iš kitų komisariatų, kol kas išgirstu tik teigiamus pasisakymus. Manau, pagrindinis mūsų tikslas bus operatyviai reaguoti ir padėti žmogui bet kokioje situacijoje. Bus mažiau biurokratijos forminant dokumentus: jei anksčiau buvo normalu pareiškimą nagrinėti kone tris savaites, tai dabar tam reikės kelių dienų“, – patikino M. Akelaitis ir pridūrė, kad minėti ekipažai yra aprūpinti techninėmis priemonėmis, todėl ta pati grupė gali čia pat atlikti apklausas, įforminti įvykius, nebėra būtinybės pristatyti pažeidėją į policijos komisariatą.

Viršininkas patikino: jeigu ekipažui prireiks pastiprinimo, visada prisijungs ištisą parą budinčios Reagavimo pajėgos.

M. Akelaitis seniūnams priminė, kad naujai paskirti pareigūnai su savo komanda ir toliau talkins sprendžiant aktualias socialines problemas seniūnijose, talkins lankant problemiškas šeimas.

Jis patikino, kad prevencinę veiklą ir toliau vykdys bendruomenių pareigūnė Aušra Mockevičiūtė.

Taip pat priminė, jog skubiu atveju (ištikus nelaimei, įvykus eismo įvykiui ir pan.) visuomet gyventojai gali skambinti pagalbos telefonu 112 ir netrukus sulaukti atitinkamos pagalbos (medikų, ugniagesių ar arčiausiai įvykio vietos esančio policijos ekipažo).

Iš 60 Lietuvoje esančių komisariatų Šakių rajono komisariatas vienas iš paskutinių pradėjo dirbti pagal naująjį modelį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.