Bandė auklėti mažametę

Jauna mergina, neapsikentusi vaikų triukšmo kieme, bandė padaryti tvarką, bet pasirinko netinkamą būdą auklėti – trenkė mažametei mergaitei per veidą. Už tai užsidirbo baudą.

Rugsėjo 18 d. kaltinamoji G. S., 21-erių metų Vilkaviškio sav. gyventoja, viešėjo pas draugę Būblelių kaime (Kudirkos Naumiesčio sen.). Teismui ji pasakojo, kad išėjusi į balkoną parūkyti pamatė, kad automobilių stovėjimo aikštelėje dviračiu važinėja mergaitė, o paskui ją bėgioja vaikai ir šaukia, kad ši atiduotų dviratį. Tada kaltinamoji ir išėjo į kiemą, nuėjo į minėtą aikštelę. Mergaitė tuo metu stovėjo apsižergusi dviratį. Teisme kaltinamoji G. S. teigė, kad ji mergaitei kaire ranka paėmė už dešinės rankos dilbio ir paklausė, kodėl ji ima svetimus daiktus, t. y dviratį. Pasak kaltinamosios, mergaitė pradėjo garsiai šaukti, keikti necenzūriniais žodžiais, vadino „debile“. Todėl kaltinamoji už tokius žodžius, vis dar laikydama mergaitės ranką, dešinės rankos delnu vieną kartą sudavė jai per veidą ir paleido jos ranką.
 
Tuomet mergaitė nulipo nuo dviračio ir nubėgo pas savo motiną, kuri buvo kitoje namo pusėje, kieme. Kaltinamoji G. S. dviratį atidavė jo savininkui ir berniukas nuvažiavo. Kaltinamoji G. S. sutiko mergaitės motiną, kuri pasakė, kad iškvies policiją.

Nukentėjusioji mergaitė pasakojo, kad jai berniukas davė savo dviratį pasivažinėti, o atėjusi mergina liepė daugiau dviračio neimti ir sugriebusi už rankų vieną kartą delnu sudavė į kairį skruostą.

Mergaitės mama teigė, kad apie incidentą jai papasakojo jos dukra, be to, ji matė paraudimą dukros veido kairėje pusėje.

Kaltinamoji teismui sakė, kad nuoširdžiai gailisi sudavusi mergaitei. Skirdamas bausmę, teismas į tai atsižvelgė, o sunkinančių aplinkybių byloje nenustatė. G. S. neteista, tik 2013 m. vieną kartą bausta administracine tvarka.

Šakių rajono apylinkės teismo spalio 20 d. baudžiamuoju įsakymu G. S. paskirta 6 MGL (225,96 EUR) dydžio bauda, kuri turi būti sumokėta per du mėnesius nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.