Senatvėje motina iš sūnaus sulaukė smurto

Prieš senyvą motiną ranką pakėlęs slavikietis A. B. turės atidirbti keturis mėnesius viešųjų darbų. 43-ejų vyras teisme pripažino, kad taip elgėsi, nes buvo apsvaigęs nuo alkoholio.

Spalio 29-osios vidurdienį kaltinamasis A. B. grįžo į namus, kaip teigė, išgėręs 4–5 puslitrinius butelius alaus. Teisme vyras pasakojo, kad mama, užuodusi, kad jis išgėręs alaus, supyko ir užsimojo ramentu, o jis dar spėjęs ranka užsidengti.

Anot A. B., jis iš mamos atėmė ramentus, paėmė ją už pažastų, nutempė prie lovos ir paguldė. Ji jam priešinosi, garsiai šaukė. Tada jis supykęs impulsyviai paėmė nuo mamos lovos mažą pagalvę ir ja sudavė kelis kartus motinai per galvą, sakydamas, kad ji miegotų, ir išėjo iš namų.
 
Kaltinamasis A. B. prisipažino padaręs nusikaltimą ir teisme teigė, jog suvokia, kad tokiais savo veiksmais sukėlė motinai fizinį skausmą, netgi ją apsvaigino. Taip pat pripažino, kad tokių smurtavimo prieš motiną atvejų buvę keletas. Teisme vyras aiškino, kad neigiamas emocijas būtų suvaldęs, jeigu būtų buvęs blaivas. Jis pripažino, kad alkoholinius gėrimus vartojo pernelyg dažnai. Čia pat patikino, kad iki teismo negėręs jau aštuonias dienas ir artimiausiu metu prisižadėjo pradėti gydytis nuo alkoholizmo. A. B. teigė, kad motinai, kuri yra neįgali, reikia padėti namų ūkyje. Vėliau, kai slaugyti mamos grįš sesuo iš užsienio, pažadėjo išeiti gyventi pas draugą.

Nors nukentėjusioji atleido savo sūnui, teismas nemanė, kad ateityje A. B. nedarys naujų nusikalstamų veikų, nes ir pažadas gydytis nuo alkoholizmo yra tik pažadas. Skiriant bausmę kaltinamajam atsižvelgė į tai, kad jis buvo teistas, baustas administracine tvarka, nedirbantis, nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Kai jį sulaikė policija, A. B. buvo nustatytas 1,93 prom. girtumas.

Šakių rajono apylinkės teismas A. B. pripažino kaltu padarius nusikaltimą ir skyrė galutinę bausmę – keturis mėnesius viešųjų darbų, įpareigojant dirbti po 20 val. per mėnesį visuomenės labui. Taip pat įpareigojo A. B. dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.